Veiligheid staat bij Actemium voorop; bij alles wat we doen. Daarom zijn we extra trots dat ons team in Bergen op Zoom voor de derde keer de zilveren Sabic EHSS-award heeft gewonnen. Tijdens de Safety Week nog wel! De EHSS (Environment, Health, Safety & Security)-award is een internationale prijs voor contractors die werkzaamheden uitvoeren op de sites van Sabic in Europa.

Actemium is bij Sabic in Bergen op Zoom de vaste onderhoudspartner voor E&I-werkzaamheden. Elk jaar monitort Sabic het aantal gewerkte uren, de ongevallen, het aantal trainingsuren, de meldingen van onveilige situaties, de geïnitieerde EHSS-programma’s en de overall performance. De contractor die goed presteert op het gebied van veiligheid, komt in aanmerking voor de EHSS-award. Dit jaar viel Actemium – na 2015 en 2016 –opnieuw in de prijzen!


Foto: de European Contractor EHSS-award 2018

Trots op prestaties en innovaties

“Elk jaar komt de lat voor de EHSS-award hoger te liggen. Daarom is het zo mooi dat we ‘m tóch weer binnen hebben. Tijdens de Safety Week van VINCI Energies nog wel!” aldus Ivo Nouws van Actemium. Ivo stuurt het team van Actemium in Bergen op Zoom aan. “Sabic was bijzonder te spreken over onze veiligheidsperformance en onze innovatieve Virtual Reality safety training. Met onze VR-applicatie zetten we Virtual Reality in om het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers nog verder te verhogen. Daarin lopen we bij Actemium voorop – en dat werpt zijn vruchten af.”


Foto: Ivo Nouws met de EHSS-award 

Gouden randje

“Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is dat we in 2018 met relatief veel nieuwe mensen hebben gewerkt”, vervolgt Ivo. “Deze collega’s kenden de locatie en de fabriek nog niet. Dat geeft de prijs wel een gouden randje. Natuurlijk zijn we als team heel blij met deze erkenning. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk nooit klaar! Daarom zetten we ons ook dit jaar weer volledig in voor veilige en betrouwbare installaties. En wie weet winnen we volgend jaar weer!”


Foto: Het team van Actemium bij Sabic in Bergen op Zoom