Home Samen in beweging Klantverhalen Waar komt het vuur van HR Business Partner Ingeborg Schras vandaan?
Waar komt het vuur van HR Business Partner Ingeborg Schras vandaan?
Samen in beweging tag corner

De drive om overal 100% voor te gaan, zit er bij HR Business Partner Ingeborg Schras van jongs af aan in. Ze moest thuis tussen haar vijf zussen altijd voor haar plek vechten. Ze speelde op hoog niveau hockey. Op werkgebied bleef ze zich op verrassende en veelzijdige manieren ontwikkelen. In 2017 kwam ze bij Actemium terecht. “Dat ik hier meteen als HR Business Partner aan de slag kon, is tekenend voor de organisatie. Als ze iets in je zien, dan gaan ze ook volledig voor jou”, herkent ze.

“Ze hadden destijds de keuze kunnen maken voor een meer ervaren iemand op deze plek”, beseft Ingeborg Schras. Actemium had echter meteen door dat ze te maken hadden met een gedreven medewerker die zich graag wilde ontwikkelen. “Dat is ook wat ik als prettig ervaar als ik medewerkers voor Actemium werf. We werken hier in een omgeving waar je veel vrijheid krijgt om jouw vak uit te voeren op een manier die bij je past. Dan is het fijn als je ondernemend bent.”   

Ze wilde terrorisme aanpakken

Zelfstandigheid en de wil om vooruit te komen, kenmerken Ingeborg Schras. Toen ze bij Actemium solliciteerde, had ze nog geen specifieke HR-opleiding achter de rug. “Ik heb de sportopleiding CIOS gedaan. Daarna ben ik Integrale Veiligheid gaan studeren. Dat was vanuit mijn sportieve achtergrond een vrij logische keuze. De politie, het leger en de marechaussee boeiden me altijd al. Ik ben ook cum laude afgestudeerd op terrorismebeleid.”

Met HR in aanraking

De praktijk bleek echter weerbarstig. “De crisis had een enorme impact op hoe veiligheid in gemeenten georganiseerd werd. Ik kon moeilijk aan de slag en ben me toen gaan heroriënteren. Zo ben ik als corporate recruiter op een HR-afdeling terecht gekomen. De werving en selectie beviel me uitstekend. Voor mij een teken dat dit een vakgebied is dat me ligt.”

De stoute schoenen passen!

In die tijd stuitte Ingeborg Schras op de vacature voor HR Business Partner van Actemium. “Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb gesolliciteerd. Ik zag het zitten om de juiste teams bij elkaar te zoeken voor grote technische projecten van aansprekende klanten. Tegelijkertijd leek het me uitdagend om het management te adviseren en te ondersteunen op HR-gebied. Ik denk dat mijn enthousiasme tijdens de sollicitatie sterk naar voren kwam, want ik kreeg deze baan”, lacht ze.  

 Ik denk dat mijn enthousiasme tijdens de sollicitatie sterk naar voren kwam, want ik kreeg deze baan.

Zet je carrière in beweging!
Wil jij werken in een grote internationale organisatie, die toch lokaal aanvoelt? Dan is Actemium de juiste plek voor jou! We werken voor verschillende opdrachtgevers in de industrie. Van brouwerijen tot aan oliemaatschappijen. En van farmaceutische bedrijven tot aan de chemische industrie.

Combinatie werken en leren

Een HR Business Partner ben je niet zomaar. Je slaat een brug tussen HR en het management, en dus wordt er strategische kennis van je verwacht. “Daarom was het voor mij ook zo’n groot compliment om deze kans te krijgen. Ik wilde graag meer inhoudelijke houvast en ben al snel begonnen met een eenjarige studie. Dat ging zo goed dat ik in 2020 startte met mijn vierjarige opleiding Human Resource Management. Ook dat is typisch Actemium: we ondersteunen elkaar in onze ambities. Geef als medewerker dus vooral aan waar je naartoe wilt.”

Vrijheid geeft energie

Ingeborg Schras koos voor een combinatie van werken en leren. “Ik werk 32 uur en ga op vrijdag naar school. In het weekend en ’s avonds ben ik ook regelmatig aan het studeren. Dat dit allemaal lukt, heb ik te danken aan de vrijheid die ik bij Actemium ervaar. De ruimte krijgen om de zaken op jouw manier te regelen, geeft energie en zorgt ervoor dat ik veel werk kan verzetten.”

Ik werk 32 uur en ga op vrijdag naar school. In het weekend en ’s avonds ben ik ook regelmatig aan het studeren. Dat dit allemaal lukt, heb ik te danken aan de vrijheid die ik bij Actemium ervaar.

Lilly, Soof en Bas

“Ik probeer zo slim mogelijk met mijn tijd en energie om te gaan”, zegt de HR Business Partner. “En als ik ergens veel energie van krijg, dan is dat van mijn nichtjes Lilly en Soof en neefje Bas. Niet al mijn zussen wonen in de buurt, maar ik heb er gelukkig eentje om de hoek. Zij werkt in de horeca, en dus ben ik veel bij mijn nichtje Soof en neefje Bas. En als ze in bed liggen, kan ik nog mooi even studeren. Voor mij is dit een win-winsituatie.”