MET VEILIGHEID ALS ABSOLUTE PRIORITEIT!

Chemie

Binnen de chemie komt het allemaal neer op betrouwbaarheid. Procesveiligheid boven alles. Qua automatisering, mechanisatie en energie-efficiëntie valt er ook nog eens veel winst te behalen. Onze kracht? Actemium engineert om te bouwen, we leggen altijd de link met jouw huidige productieomgeving. Het resultaat zijn optimaal veilige en betrouwbare processen.

Kennis van en ervaring in de chemische industrie

Actemium adviseert over, ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in onder andere de chemische industrie. We combineren daarbij onze technische expertise met specifieke kennis van jouw branche. Van petro, bulk-, special- tot en met de fijnchemie: wij weten met welke uitdagingen jij te maken hebt. Samen zoeken we naar optimale oplossingen die voor jou werken. Zo speel je in op vragen en veranderingen in de markt, voldoe je aan wettelijke eisen en veiligheidsnormen, jouw efficiency verbetert en jouw marktpositie verstevigt. Met Actemium ben je verzekerd van een aanbod op maat: specifiek, globaal of een totaaloplossing. Als multidisciplinaire dienstverlener zijn we in staat jou altijd met jouw vraagstuk te helpen.

Chemische industrie en veiligheid

Veiligheid is een absolute prioriteit en eerste vereiste bij al onze activiteiten. Dus ook bij het ontwerpen, bouwen en onderhouden van (proces)installaties in de chemische industrie. Competent personeel bedient jouw installaties, uiteraard met inachtneming van alle actuele veiligheidseisen en -richtlijnen. Want hoewel de kans op een (grootschalig) incident klein is; de effecten ervan zijn vaak enorm. Tevens kun je bij ons terecht voor inspecties, detectiesystemen en fire solutions.
Actemium is lid van het SIL-platform (NEN) en beschikt zowel over TÜV-gecertificeerde Functional Safety Engineers als over een door JTL CompEx gecertificeerd ATEX-opleidingscentrum in Nederland. Daarnaast zijn  zowel wij als Actemium en onze werknemers VCA en VCA Petrochemie gecertificeerd.

Meer weten?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende project op het gebied van automatisering en denken er graag over mee.

Lijkt je dat een goed idee? Nodig ons dan uit voor een goed gesprek. Wij vertellen je graag over onze diensten en projecten binnen de chemische industrie. Wil je ons eerst beter leren kennen? Volg ons dan en blijf op de hoogte.