Home Segmenten Food Proces Engineering
Food

Proces Engineering

U denkt aan de ontwikkeling van een nieuwe productielijn, aan verbetering van uw huidige productiefaciliteit of bijvoorbeeld aan een volledig nieuwe fabriek. Actemium helpt u om van uw idee werkelijkheid te maken door te beginnen met een plant design.

Van proces engineering tot en met implementatie

We zijn er voor u vanaf het plant design tot aan de implementatie en in de fase na de opstart. Onze kennis van de voedingsindustrie speelt daarbij een belangrijke rol. We treden op als troubleshooter en zorgen voor optimalisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegnemen van besmettingsbronnen, of verhogen van rendementen van productielijnen. Samen met u realiseren we een optimaal productieproces. Een proces dat beantwoordt aan de wensen van uw klanten, aan wet- en regelgeving en aan uw ambities.

We werken met het begrip P3T: Pumping, Piping, Pigging & Tanks. Begrippen die centraal staan in de voedingsindustrie. Het is onze taak als proces engineers om van de specifieke operaties opslag, transport en bewerkingen een werkend geheel te maken, afgestemd op de utilities. We zetten de productkennis van onze klanten om in een functioneel proces, een volledige plant met procesinstallaties en utilities. Daarbij slaan we gemakkelijk de brug van proces engineering naar procesautomatisering. We zijn een van de weinige partijen die beide specialismen van concept tot realisatie in huis hebben. We bieden daarmee daadwerkelijk een integrale totaaloplossing.

Nieuwsgierig naar specifieke oplossingen binnen uw productieomgeving?
Neem contact met ons op via het onderstaande formulier
of bel met één van onze vestigingen