Impact logistieke automatisering meteen zichtbaar

Logistiek gezien moet het allemaal steeds sneller en slimmer. Een bestelling voor 22.00 uur geplaatst, is de volgende toch zeker wel binnen? De ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven die hun logistiek niet op orde hebben, niet meer in business zijn. Processen moeten efficiënter, daar waar het automatisch kan, moet het automatisch, softwaresystemen moeten ondersteunend zijn en slimme algoritmes helpen bedrijven logistiek gezien vooruit. Actemium is als onafhankelijk specialist al decennialang thuis in logistieke automatisering.

Verandering is de basis van vooruitgang, is de overtuiging van Haralt Tromp. “Bedrijfsomgevingen waren nog nooit zo dynamisch. Concepten veranderen en dat heeft weerslag op hoe (productie)omgevingen ingericht worden. Logistieke automatiseringsoplossingen zijn belangrijker dan ooit. Ze zorgen er letterlijk voor dat je wendbaar bent, dat je snel aan steeds veranderende vragen kunt voldoen. Technisch gezien zijn er ontzettend veel mogelijkheden om het logistieke aanpassingsvermogen te vergroten.”

Logistiek kan altijd slimmer

Logistieke oplossingen behoren vandaag de dag bijna bij ieder bedrijf tot het primaire proces. “En logistiek gezien kan het altijd slimmer”, stelt Mathieu Vissers. “Onze automatiseringsoplossingen beslaan een breed vlak. Denk aan WMS-oplossingen voor magazijnbeheer, het aansturen van processen, mensen en technieken. ERP is weer een uitstekende tool voor steeds verdergaande digitalisering. RF scanning, voice picking, put to light en pick to light resulteren in de meest optimale orderpicking en sortering. Maar denk ook aan draadloze netwerken en mobiele werkplekken, aansturing van systemen voor automatisch transport en opslag en de meest innovatieve track & trace-methoden.”

Meteen investeringen terugverdienen

Het zijn de verbeterslagen die tot de verbeelding spreken. Haralt Tromp: “Het automatiseringsproces leidt meteen tot concrete resultaten. Papieren verdwijnen uit het magazijn, omzet kan verdubbelen, medewerkers komen op een andere plek beter tot hun recht. Met een technisch logistieke specialist aan je zijde is de impact enorm. Het veranderingsproces is meteen tastbaar; nog altijd de beste rechtvaardiging voor investeringen.”

Eigen WMS-label, maar wel onafhankelijk

Inefficiënt werken is technisch gezien niet meer van deze tijd. Mathieu Vissers: “Logistieke automatisering is een groeimarkt waar we in thuis zijn. Voor ieder bedrijf is een interessante businesscase te maken. Landelijk werken we aan interessante projecten. Zo is er veel interesse voor ons eigen WMS-label, waar al vijftien jaar ontwikkeling en ervaring in zitten. Het bestaat uit standaardmodules die we via maatwerk implementeren. Belangrijk is ook dat we een onafhankelijke systeem integrator zijn. De winst van de klant staat dus altijd centraal.

Wilt u meer informatie over onze Logistieke oplossingen?

Onze logistieke automatiseringsoplossingen combineren de betrouwbaarheid van bewezen standaarden, met de flexibiliteit en schaalbaarheid van maatwerk. Ze sluiten naadloos aan bij jouw unieke ambities en mogelijkheden én groeien met je mee. Stap voor stap. Want elke grote beweging begint klein.