Betere focus op kernactiviteiten dankzij robots en robotics!

Meer produceren tegen lagere kosten én jouw product- en proceskwaliteit verbeteren? Een innovatieve uitstraling en tevreden medewerkers? Door het inzetten van de consistente, nauwkeurige en efficiënte werkwijze van robots, verhoog je de kwaliteit en minimaliseer je de kans op fouten binnen jouw proces. Bovendien wordt de hoeveelheid uitval en afval verkleind.

Robots op zichzelf kunnen nog niets. Daar hoort een “end of arm tool” bij, die de specifieke functies kan realiseren om een product te pakken, te scannen of te bewerken. Daarnaast dient een robot geprogrammeerd te worden. Een ander onlosmakelijk aspect is de veiligheid: Een robot moet veilig kunnen samenwerken met mensen en andere machines.

De voordelen van het inzetten van robots

  • Een korte terugverdientijd
  • Flexibel en geschikt voor kleine productie runs
  • Assetmanagement
  • Focus op waar je goed in bent

Korte terugverdientijd

Het inzetten van robots -ook wel robotisering- draagt bij aan de productiviteit en productkwaliteit. De productielijn kan doordraaien bij onvoorziene omstandigheden. Hierdoor wordt meer geproduceerd tegen lagere productiekosten. De aanschaf- en implementatiekosten van een robot nemen af, waardoor de ROI vaak minder dan twee jaar bedraagt. Bovendien zorgt robotisering voor een innovatief imago van jouw bedrijf en een moderne uitstraling naar jouw klanten en medewerkers.

Flexibel en geschikt voor kleine productie runs

Een robot is een flexibel instrument. In tegenstelling tot het doorvoeren van aanpassingen aan een speciaal machine, zijn aanpassingen in de software van een robot of robottool eenvoudig door te voeren. Een ombouw voor kleine partijen of nieuwe producten is met beperkte kosten te realiseren.

Assetmanagement

Robots worden ingezet als standaard gereedschap, waarvan de productie in grote aantallen plaatsvindt. In tegenstelling tot een speciaal ontwikkelde machine, betekent dit een snelle inbedrijfname, eenvoudig onderhoud en uitgebreid beschikbare spareparts.

Focus op waar u goed in bent

Een robot kan zwaar, eentonig, vuil of risicovol werk probleemloos overnemen. Hierdoor kan mankracht ingezet worden op belangrijkere plaatsen in het proces en kun je je focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.

Wat kan Actemium betekenen voor jouw bedrijf?

Actemium adviseert, ontwerpt en ontwikkelt in het gehele traject. We denken met je mee over robotselectie, simulatie en gripper design. Daarnaast verzorgt Actemium de randapparatuur, integratie en inbedrijfname. Ook levert Actemium de nodige nazorg. We zijn merkonafhankelijk en hebben ervaring met alle grote merken robots, PLC’s, drives, vision en veiligheidscomponenten. De referenties geven je meer informatie over onze ervaringen.

De belangrijkste functies van robots waarbij Actemium ondersteunt

Meer informatie over het inzetten van robots

Wat zijn jouw ideeën over het inzetten van robots en wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 999.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.