Home Data Analytics Nieuws en blogs Een industrieel dataplatform is een maatkostuum
Lokaal, in de cloud of allebei?

Een industrieel dataplatform is een maatkostuum

Consultancy tag corner Data Analytics tag corner

Je overweegt de implementatie van één integraal dataplatform voor het verzamelen en analyseren van data uit je fabriek. Maar hoe ziet zo’n platform eruit? Waar en hoe ga je bijvoorbeeld jouw data analyseren? Het antwoord luidt: op de locatie en manier die het beste aansluiten bij jouw organisatie.

Data-analyse kan zowel lokaal – on premise – als in de cloud plaatsvinden. Voor welke oplossing je kiest, is helemaal aan jou. Je kunt zelfs een hybride vorm realiseren, waarbij je data deels in de cloud en deels op je eigen server verwerkt. Een industrieel platform kan op maat van jouw bedrijf worden geconfigureerd.

Veilige brug 

Hiernaast tonen we een mogelijke configuratie van je industrieel dataplatform. Links in beeld zie je typische databronnen die binnen productieomgevingen worden gebruikt om data te verzamelen en bewerken. Rechts zie je IT-cloudoplossingen, waaronder Microsoft Azure en SAP. In het digitale tijdperk groeien OT- en IT-oplossingen steeds meer naar elkaar toe. Een industrieel dataplatform slaat de brug en kan data veilig van A naar B en weer terug sturen. 

High-level Configuratie

De kracht van een industrieel dataplatform
Digitale technologie helpt je om data uit jouw processen te halen en te analyseren. Dit leidt niet in alle gevallen tot de gewenste resultaten. Wil je meer informatie over hoe een industrieel dataplatform je helpt
jouw digitale transformatie te versnellen en succesvol te maken?

Functies van het platform 

In de praktijk zetten bedrijven hun industrieel dataplatform in voor de volgende activiteiten: 

  • Verzamelen en (tijdelijk) opslaan van data uit verschillende systemen
  • Bewerking en transformatie
  • Checken van de datakwaliteit
  • Data verplaatsen van A naar B voor de analyse 

Van diagnostiek tot Artificial Intelligence

Via en industrieel dataplatform kun je alle data die je verzamelt omzetten in waardevolle informatie. Hiervoor kun je diverse vormen van data-analyse gebruiken. Met beschrijvende en diagnostische data-analyse kom je vaak al een heel eind. Daarnaast zet een industrieel dataplatform de deur open om met Artificial Intelligence en Machine Learning aan de slag te gaan. Je krijgt inzicht in je interne processen en supply chain. Een stevige basis voor het verbeteren van je dagelijkse aansturing en continuous improvement!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.