Food & Beverage op weg naar Industry 4.0
TrendMiner maakt procestechnologen nog slimmer

Krijg zelf als procestechnoloog de beschikking over geavanceerde analysemogelijkheden om de performance van jouw batch- of continue-processen te analyseren, monitoren en zelfs te voorspellen. En dat, zonder zelf een ‘data analytics’-expert te hoeven zijn.

Voedingsmiddelen- en procestechnologen in het ‘industrie 4.0’-tijdperk

Nu Industrie 4.0 in de voedings- en drankenindustrie zich heeft ontwikkeld om meer apparaten en bijbehorende data in fabrieken met elkaar te verbinden moet je als voedings- en procestechnoloog ook in staat zijn om daarmee de machines en processen slimmer te besturen.

Met TrendMiner voer je zelf snel data analyses uit die vroeger te complex waren of teveel tijd kostten. Je kan nu zelf rechtstreeks informatie opvragen uit historians, deze combineren met andere data-bronnen en dan met een paar klikken zelf analyseren en onmiddellijk antwoorden vinden op je vragen.  Hiermee bespaar je kostbare tijd en kan je voorheen verborgen kansen voor verbetering nu wel benutten.  Operational excellence en continu verbeteren komen daarmee weer een stap dichterbij.

Voordelen van TrendMiner

  • Snellere analyse van de root-causes
  • Monitoren opgeslagen zoekopdrachten en ontvangen van vroegtijdige waarschuwingen
  • Voorspellen wat er gaat gebeuren
  • Koppeling aan bestaande productiesystemen
  • Te gebruiken door niet-data-analytics-experts

Actemium & TrendMiner

Actemium is solution-partner van TrendMiner. Wij verzorgen de inrichting, training en implementatie van TrendMiner en begeleiden onze klanten in het gebruik. Als system integrator hebben wij veel kennis over de processen, de automatisering en de daarbij behorende data van klanten. Daarom zijn wij ook goed in staat om TrendMiner te koppelen aan reeds door de klant gebruikte applicaties. Bijvoorbeeld om waarschuwingen vanuit TrendMiner door te geven naar het MES-systeem dat de operators gebruiken.

Actemium kent verschillende vormen om TrendMiner in te zetten, die passen bij de verschillende situaties van onze klanten. Samen met jou bepalen wij wat in jouw situatie de beste weg is om met TrendMiner te starten.

Weten of TrendMiner ook voor jou werkt?

Het is niet voor niets dat bedrijven als SuikerUnie, Avebe en Vandemoortele al hebben gekozen voor TrendMiner om hun processen te optimaliseren. Wil je meer weten, of weten of TrendMiner ook voor jou kan werken? Lees onze blogs, bekijk ons webinar over TrendMiner in de F&B industrie of vraag een gratis demo aan.

TrendMiner was een belangrijke tool bij het identificeren van afwijkingen binnen ons proces. TrendMiner had de functionaliteit en bruikbaarheid die we nodig hadden. Het is erg menugestuurd en eenvoudig voor de ingenieurs om het op te pikken.

#Norman Ridgley – 
Chief Digital Officer bij CP Kelco

Neem vrijblijvend contact op met onze expert

Wij denken graag met je mee over mee het inzetten van TrendMiner in jouw productieproces.

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 999.

Frits de Raad
Principal Data Analytics - Actemium Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 90 60 50
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier