Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen AGV & Robotics Autonome mobiele robots: Neem mensen allerlei taken uit handen!
Neem mensen allerlei taken uit handen!

Autonome mobiele robots

Hogere eisen van klanten, de groei van e-commerce en het gebrek aan arbeidskrachten, zeker in piekperiodes, maken het steeds uitdagender om jouw logistieke operatie te draaien. De oplossing vind je in flexibele en schaalbare automatisering en robotisering. Autonoom Geleide Voertuigen en Autonome Mobiele Robots zijn niet meer weg te denken uit de logistiek processen en bieden uitkomst om aan de veranderende vraag te voldoen. De toepassingen zijn eindeloos.

Waarom mobiele robots?

Met mobiele robots ben je in staat je magazijn optimaal te benutten, vele loopmeters te reduceren, voor een hogere capaciteit te zorgen en fouten te reduceren. Daarnaast bevatten logistieke processen veel repetitieve handelingen. Of werkzaamheden die ergonomisch onverantwoord of simpelweg onveilig zijn om (lang) door mensen te worden uitgevoerd. Bovendien is personeel vaak schaars, waardoor mobiele robots een nóg interessantere optie zijn.

Automated Guided Vehicles (AGV)

Wat zijn AGV’s, AMR’s en cobots?

Mobiele robots zijn niets nieuws. Automatisch geleide voertuigen (AGV) ondersteunen of vervangen al jaren menselijk personeel. Mobiele robots worden wel steeds intelligenter: autonome mobiele robots (AMR) functioneren geheel zelfstandig en hebben de mogelijkheid om zich aan te passen aan hun omgeving. Of als cobots, in samenwerking met mensen. Mobiele robots voeren de repetitieve taken uit die je relatief makkelijk kunt automatiseren, terwijl jouw mensen veilig werken aan taken waar zij echt het verschil maken.

Zebra Technologies neemt Fetch Robotics over

Voordelen van mobiele robots

  • Hogere efficiëntie: verzet meer werk met dezelfde mensen
  • Goed alternatief voor schaars personeel
  • Foutloos en betrouwbaar proces
  • Betere arbeidsomstandigheden: minder geestdodend en repeterend werk en minder zware belasting van medewerkers
  • Efficiënt gebruik van ruimte; veel artikelen op een kleiner oppervlak
  • Altijd de juiste goederen op het juiste moment op de juiste plek
  • Minder schades en en een veilige werkvloer

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Passende technologie voor iedere toepassing

Actemium onderzoekt altijd samen met jou of mobiele robots het juiste antwoord zijn op jouw logistieke automatiseringsvraag. Zo ja, dan kiezen we de best passende oplossing uit het aanbod van onze verschillende partners. Een rolcontainer hanteren, vraagt om een andere AGV of AMR dan bijvoorbeeld een pallet. Met kennis van logistieke processen en proces optimalisatie integreert Actemium de mobiele robots naadloos in jouw bestaande operatie. We leveren daarbij ook de intelligente WMS of WCS software die jouw AGV- of AMR-vloot aanstuurt. Deze organiser is als het ware de orkestleider van het ge-robotiseerde proces.

Toepassingen mobiele robots

Op veel plekken zijn mobiele robots een goed alternatief voor mensen. Ze worden bijvoorbeeld ingezet in de logistiek rondom productieprocessen, magazijnen, expeditie en orderfulfilmentprocessen. Elke toepassing vraagt om de juiste AGV/AMR. Welke mobiele robot de beste keuze is hangt onder andere af van het type ladingdrager dat ze verplaatsen.

Actemium begeleidt je bij die keuze en bij de integratie van de robotoplossing in jouw proces. Mobiele robots worden met name ingezet voor applicaties als:

Orderpicken

Goods to Person
Goods to Person: voorraden naar pickstations brengen
Dynamic Zone Picking: orders verplaatsen tussen verschillende pickzones en orderpickers
Guided picking: orderpickers assisteren

Magazijn beheer

Automated Guided Vehicles (AGV)
Conveyance: horizontaal transport van pallets of rolcontainers
Lowpad AGV
Storage & Retrieval: opslaan en ophalen van voorraden
Automatisch pallets aan- en afvoeren AGV’s doen het voor je!
Marshalling: orders klaarzetten voor verzending op expeditie
Transport materials to and from vertical carousels
Detrash / Recycling: afval wegbrengen

Productie

Lineside Delivery: leveren en afvoeren van materialen aan productielijnen

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.