Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Identificatie Barcodescanners: Minder fouten én administratie
Minder fouten én administratie

Barcodescanners

Je wilt foutloos en efficiënt werken. Barcodescanners helpen je daarbij. Met barcodescanners registreer je jouw logistieke processen en goederenbewegingen direct digitaal. Je medewerkers maken minder fouten en jij krijgt real-time inzicht. Administratie- en controlewerkzaamheden behoren tot het verleden. Zo verbeter én versnel je de operationele processen in jouw bedrijf.

Technologie en scanbereik

Barcodescanners bestaan in allerlei soorten en maten. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van verschillende scan-engines. Van traditionele lezers voor streepjescodes tot moderne scanners voor QR-codes en datamatrixcodes. Die laatste scannen beter door glas en folie heen, hebben minder last van zonlicht en lezen beschadigde barcodes beter. 

Scanners verschillen ook in het bereik dat ze aankunnen. Standard range-scanners lezen barcodes van dichtbij. Die zijn perfect voor bijvoorbeeld orderpicken. Extended range scanners lezen barcodes van veraf, bijvoorbeeld tijdens het inruimen van pallets vanaf een heftruck. De nieuwste near/far-scanners lezen barcodes flexibel van veraf én dichtbij.

Barcodescanners

De voordelen van barcodescanners

  • Borging van processen
  • Minder tijdrovende controles achteraf
  • Foutloos registreren
  • Minder administratie
  • Real-time inzicht

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek

Hardware van marktleiders

We leveren scanners van verschillende leveranciers, onder andere van marktleiders Zebra en Honeywell. Daarbij kijken we altijd wat het best bij jouw organisatie past. We werken samen met:

Advies en implementatie

Wij helpen je bij het kiezen van de juiste scanners. En we begeleiden je bij de implementatie, zodat ze jouw operationele processen het beste ondersteunen.

Draadloze en bedrade handscanners

Dit type scanners communiceert met een PC of heftruckterminal via een bedrade of draadloze verbinding. Jouw medewerkers registreren hiermee serienummers van artikelen of locaties van pallets, zonder de informatie in of over te typen. 

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek
Handscanner

Draagbare (vinger)scanners

Een vingerscanner draagt een orderpicker als een soort ring. De vingerscanner is bedraad of draadloos gekoppeld aan een PC of mobiele polscomputer. Met een vingerscanner hebben orderpickers hun handen vrij om orders te picken.

Polscomputer met ringscanner
Draagbare (vinger)scanner

Back of hand scanner

Een back of hand scanner draag je op de achterkant van je hand, als een handschoen. Je vingers houd je dus vrij. En leveranciers kunnen er best wat technologie in kwijt. Denk aan een lange‑afstandsscanner of een klein scherm. Zo kun je op een back of hand scanner zelfs (eenvoudige) applicaties draaien.

Back of hand scanner

Vaste scanners scanpoort, lopende band of heftruck

Met vaste scanners scan je artikelen, dozen of pallets automatisch in een scanpoort, op een lopende band of op de lepels van een heftruck.

Vaste scanners in een scanpoort

Mobiele computers met ingebouwde barcodescanner

Op een mobiele computer met geïntegreerde barcodescanner draait een mobiele applicatie, die bijvoorbeeld hoort bij het ERP of WMS. De geïntegreerde barcodescanner schrijft de informatie direct weg in de applicatie.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk
Mobiele computer met barcodescanner

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.