Home Solutions & Services Logistiek Oplossingen Material handling & storage Interne transportsystemen: Optimale flow, minder loopmeters en lagere belasting van personeel!
Optimale flow, minder loopmeters en lagere belasting van personeel!

Interne transportsystemen

In jouw logistieke proces worden veel afstanden afgelegd en materialen verplaatst. Dat kost tijd, en tijd is geld. Interne transportsystemen helpen je om efficiënter te werken, door loopmeters te besparen en mensen te ontlasten. Actemium levert en integreert deze interne transportsystemen in het logistieke proces van jouw magazijn of distributiecentrum.

Wat zijn interne transportsystemen?

Interne transportsystemen zijn rollenbanen of bandtransporteurs die producten, dozen of kratten automatisch van A naar B transporteren en in de juiste volgorde aanbieden aan het afnamepunt. Transportsystemen kunnen overzetten, pushen, uitlijnen, stijgen, dalen en bufferen.

Voordelen van interne transportsystemen

 • Minder lopen
 • Betere werkomstandigheden
 • Minder bottlenecks in het proces
 • Goede verbinding tussen afdelingen, magazijnen en verdiepingen
 • Goederen bufferen tussen deelprocessen (load balancing)

Onze aanpak: inventarisatie en turn key oplevering

Wij adviseren, ontwerpen en integreren transportsystemen in de logistieke processen van jouw magazijn, fabriek of distributiecentrum. Na een gedegen inventarisatie volgt een schetsontwerp, waarna onze engineers in detail de juiste lay-out met de juiste functionaliteit ontwerpen voor jouw toepassing. De oplossing wordt op locatie geïnstalleerd, bekabeld en aangesloten. Actemium levert deze oplossingen turn key op. Besturingen worden door onze eigen paneelbouwafdeling gemaakt en door eigen engineers geprogrammeerd. Al onze installaties zijn veilig en voldoen aan de geldende machinerichtlijnen en normen en leveren we CE-waardig op. Als projectorganisatie, hanteren wij een heldere en transparante aanpak met kennis en ervaring van de logistieke werkvloer. Na oplevering word je, met een serviceovereenkomst, ontzorgd door onze service afdeling met 24/7 servicedesk.

Kenmerken van Actemium interne transportystemen

Voor transport van dozen en kratten zetten wij rollenbanen in. Daarbij passen we waar mogelijk standaard intelligentie toe, om de besturing lean te houden. Voor de stijg- en daalsecties bieden wij verschillende mogelijkheden, zoals: bandtransporteurs, spiraal conveyor en liften.
De belangrijkste kenmerken van intelligente transportsystemen zijn:

 • Modulair en minimum aan spares
 • Standaard functies, proven solution
 • Intrinsiek veilig
 • Decentrale intelligentie
 • Lean controls
 • Geluidsarm en laag energieverbruik
 • Geen producten betekent geen draaiende conveyors
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Contactloos bufferen, geen botsende kratten

Actemium WMS, WES of WCS software

Als je een intelligent systeem introduceert, betekent dit een wijziging in jouw bestaande logistieke operatie. Dit vraagt mogelijk om aanpassingen binnen jouw IT-landschap zoals jouw ERP of WMS, of zelfs een vervanging van jouw huidige WMS. Actemium adviseert en begeleidt je bij deze automatiseringsstappen en integreert intelligente systemen binnen jouw logistiek proces met onze WMS, WES of WCS software. Daarnaast leveren wij oplossingen op gebied van orderverzamel- en sorteeroplossingen, low level software (PLC; SCADA), intelligente opslagsystemen, (master)data acquisitie en hard- en software retrofits van verouderde systemen. Ook leveren we de bijbehorende technieken, zoals pick-to-light, RF scanning, meten & wegen, voice picking, rollenbaan techniek, product liften, doorrolstellingen, printing, labeling, robotics, pickkarren, etc.

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318999.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.