Home Solutions & Services Logistiek Oplossingen Material handling & storage Retrofit en optimalisatie: jouw installatie weer klaar voor de toekomst
Besturing en software van jouw installatie op niveau van de huidige techniek

Retrofit en optimalisatie: maak jouw installatie weer klaar voor de toekomst

Gaat jouw huidige logistieke installatie al heel wat jaren mee, en lopen de onderhoudskosten op? Of staat de betrouwbaarheid en continuïteit van jouw operatie onder druk? Dan is het tijd om een retrofit te overwegen. Met een retrofit brengen we de besturing en software van jouw installatie op het niveau van de huidige techniek. Zodat jouw installatie weer jaren vooruit kan. En als je dan tóch moderniseert, maak dan ook meteen gebruik van het moment om optimalisaties door te voeren!

Wat is Retrofit?

Met een retrofit moderniseer je jouw bestaande elektrische installatie of operationele proces. Een retrofit is een update van de besturing, low level (PLC) software, high level (WCS) software en het veiligheidsniveau. Zo zorg je ervoor dat de besturing up to date is, voorzien van moderne, standaard leverbare componenten. Een retrofit kan worden toegepast op een productieproces, een machine of een installatie zoals bijvoorbeeld een geautomatiseerd magazijn of een kraan installatie. Het resultaat? Een veilige, efficiënte en betrouwbare installatie met een optimale output, die weer jaren meekan. Opgeleverd met actuele documentatie waar elke onderhoudsdienst blij van wordt.

Voordelen van Retrofit

  • Voordeliger dan vervangen
  • Jouw installatie is weer in technisch en economische nieuwstaat
  • Het veiligheidsniveau voldoet aan de huidige maatstaven
  • Optimalisatie van functionaliteit door bijvoorbeeld betere user interfaces of betere rapportages
  • Optimalisatie van techniek door bijvoorbeeld snellere netwerktechnologie of nieuwere componenten
  • Optimalisatie van logistiek door hernieuwde prioriteitsdefinities, nieuwe routes, aangepaste zonering of kleine lay-out aanpassingen
  • 24/7 servicedesk

Onze aanpak: moderniseren en optimaliseren

Actemium moderniseert en optimaliseert jouw bestaande installaties. Na een intensieve inventarisatie van functionaliteit, documentatie, technische staat en veiligheid, stellen we een plan van aanpak op. Een onderdeel van de aanpak is een fall back scenario om ongewenste stilstand te voorkomen. Naast emulatie zetten we – als dat nodig of wenselijk is – ook logistieke simulatie in. We leveren standaard garantie op de besturing, maar ook na de garantieperiode kun je bij ons terecht voor service en onderhoud.

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken raag met je mee over de mogelijkheden van een retrofit van jouw logistieke installaties.

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.