Home Solutions & Services Logistiek Oplossingen Orderpicking & sorting Orderpicktechnieken: voor betrouwbaarheid en inzicht
Voor betrouwbaarheid en inzicht

Orderpicktechnieken

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt: met traditionele manieren van orders verzamelen, sorteren, controleren en verpakken wordt het steeds moeilijker om aan de vragen van jouw klanten te voldoen. Personeel met papier op pad sturen door jouw magazijn is tijdrovend en foutgevoelig. Gelukkig kan het ook anders!

Papierloos verzamelen

Met geavanceerde orderpicktechnieken krijgen jouw medewerkers papierloze pak- en sorteerinstructies bij het orderverzamelen. Mochten ze onverhoopt een vergissing maken dan krijgen ze meteen een melding. Hierdoor zet je flexibeler tijdelijk personeel in, zijn extra controlewerkzaamheden niet meer nodig, heb je realtime inzicht en je verhoogt jouw leverbetrouwbaarheid.

RF scanning

Met RF scanning krijgen jouw medewerkers instructies op een mobiele computer met barcode scanner.

Voice picking, spraakgestuurd orderpicken

Met voice picking krijgen jouw medewerkers instructies via spraakdialogen. Hierdoor hebben ze hun handen én ogen vrij.

Pick to light

Met pick to light krijgen jouw medewerkers instructies om goederen te pakken via lampjes en displays.

Put to light

Met put to light krijgen jouw medewerkers instructies om goederen te plaatsen en sorteren via lampjes en displays. Veel gebruikte varianten zijn Pick to cart (sorteren tijdens het picken) en Sort to Light (sorteren na het picken).

Intelligente transportsystemen

Door slim gebruik te maken van transportsystemen verplaats je orders in dozen, kratten, pallets of trays tussen zones en minimaliseer je de loopafstanden van jouw medewerkers.

Intelligente opslagsystemen

Door gebruik te maken van opslagsystemen als liftsystemen, doorrolstellingen, paternosters en carrousels maak je optimaal gebruik van jouw magazijn ruimte. Door ze slim aan te sturen slaan ze precies de goederen uit die jouw medewerkers nodig hebben voor hun pickopdrachten.

Slimme orderpickmethoden

Als je de techniek hebt gekozen die het beste bij je past, kun je jouw proces nog verder verbeteren door de best passende orderpickmethode te kiezen. Zo maakt maak je slimme combinaties in het verzamelen, sorteren, samenvoegen, controleren, verpakken en verzenden van orders. Daarmee kun je zelfs stappen in het proces overbodig maken!

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op 31888318100.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.