Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Orderpicking & sorting Pick to light & Put to light: Optisch gestuurd orders verzamelen of sorteren
Optisch gestuurd orders verzamelen of sorteren

Pick to light & Put to light

Jouw logistiek staat altijd onder druk. Zeker wanneer je veel kleine orders uitlevert die bestaan uit verschillende artikelen. Met Pick to Light en Put to Light, ook wel Sort to Light genoemd, krijgen jouw medewerkers visuele instructies voor het picken, uitsorteren of consolideren van orders. Zo blijven ze gefocust op de taak, zonder te hoeven schakelen tussen artikelinformatie en pakbonnen van verschillende orders. Dat voorkomt fouten en verhoogt de efficiëntie.

Hoge kwaliteitseisen, weinig tijd

Klanten eisen dat jij orders volledig en snel levert, tegen de laagste prijs. Of je nu een webshop, productiebedrijf of distributiecentrum runt, een foutloze en efficiënte operatie is essentieel. Je wilt bovendien nieuwe mensen snel kunnen inwerken, zodat jouw operatie niet afhankelijk is van enkele ervaren medewerkers en je snel kunt opschalen in piekperiodes.

Holmatro automatiseert montagestraat met Pick to Light

Wat is Pick to Light en Put to Light?

Pick to Light en Put (of Sort) to Light werken met visuele instructies, in de vorm van lampjes en displays. Bij Pick to Light ziet de picker welke artikelen in welke hoeveelheid moeten worden verzameld. Bij Put to Light geven de lampjes aan waar medewerkers de artikelen moeten plaatsen, en in welke aantallen.

Deze techniek versoepelt het uitsorteren van gepickte batches naar klantorders. Of het verzamelen van orders met veel verschillende artikelen. In productieomgevingen bewijst Pick to Light zijn waarde voor bijvoorbeeld orderkitting en assemblage. Afhankelijk van jouw behoefte richten we een deel van het proces en de installaties in met deze lichttechniek.

Denk bijvoorbeeld aan

 • Rekken of doorrolstellingen voor een zonepickstraat met snellopende artikelen
 • Frames voor kasten, eventueel binnen een Goods to Person-systeem
 • Frames of stellingen, voor sorteren en consolideren van orders
 • Een Assemble to Light werkplek.

Een bijzondere lichtoplossing is Pick to Cart. De lampjes zijn dan geïnstalleerd op karren waarmee medewerkers in één keer meerdere orders verzamelen en sorteren, een ‘Sort while pick’-oplossing. Laagdrempelig en schaalbaar.

Met Pick en Sort to Light werken jouw medewerkers papierloos. Dat scheelt administratie en biedt real-time inzicht in voortgang en voorraden. Werken met visuele instructies verkleint de kans op fouten. En handelingen kunnen in één oogopslag worden uitgevoerd. De grootste efficiëntieslag sla je wanneer je Put to Light combineert slimme looproutes, batchpicking en multi-order picking.

Pick to light order picken met het snelheid van het licht
Put to light sorteren in een oogopslag

De voordelen van Pick en Put to Light op een rij

 • Snel en efficiënt uitsorteren door optische aansturing
 • Optimale processen door slimme software
 • Foutloos uitsorteren; minder controle- en herstelwerkzaamheden
 • Papierloos werken; minder administratiewerkzaamheden
 • Hogere productiviteit; medewerkers hebben hun handen vrij
 • Snel mensen inwerken; nieuwe of tijdelijke medewerkers draaien makkelijk mee
 • Toegankelijk voor medewerkers die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen
 • Makkelijk meerdere orders picken en direct sorteren (multi-order picking)
 • Real-time inzicht in voortgang van orders en voorraden

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Naadloze integratie van de juiste orderpickmethode

Actemium is een onafhankelijk leverancier van oplossingen voor logistieke automatisering. Samen met jou onderzoeken we welke orderverzamel- en sorteermethode het best past bij jouw logistieke processen. We implementeerden Pick en Put to Light al in veel verschillende omgevingen. We weten precies in welke situaties deze oplossingen zorgen voor optimale resultaten. En hoe ze het best aansluiten bij jouw bestaande workflow.

WMS/WCS

Iedere Pick to Light- of Sort to Light-oplossing integreren we naadloos met jouw bestaande WMS of ERP-systeem. Onderdeel van die integratie is ons eigen WMS/WCS dat zorgt voor de optimale aansturing van de Pick of Put to Light-oplossing. Hoe we het landschap ook inrichten, we zorgen dat het werkt – en blijft werken. Onze servicedesk ontzorgt jou – als je wilt 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Holmatro automatiseert montagestraat met Pick to Light

Actemium: partner in automatisering

Actemium denkt graag met je mee vanaf het moment dat je een automatiseringsbehoefte hebt tot ver na de implementatie. We zijn jouw partner in intralogistieke automatisering tijdens de hele levenscyclus van een project, van advies, ontwerp, bouw en integratie tot onderhoud en optimalisatie.

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact met ons op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.