Home Logistiek Klantverhalen Beeztees investeert in het magazijn van morgen
"Niets staat ons in de weg om verder te groeien."

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Logistiek tag corner

Het verdienmodel van de traditionele groothandel staat onder druk. Maar Beeztees, B2B-leverancier van huisdierbenodigdheden, is verre van traditioneel. Het familiebedrijf ontwikkelt fulfillment-diensten om haar klanten te ontzorgen. Actemium installeerde bij Beeztees een modern draadloos netwerk en verving polscomputers door nieuwe terminals. Het bedrijf stapte daarmee over van een karakter gebaseerde naar een grafische werkomgeving. "Met het nieuwe orderverzamelingsproces staat niets ons in de weg om verder te groeien."

Verbinding met SAP in magazijnen

“Beeztees telt twee magazijnen van meer dan 10.000 vierkante meter,” legt IT-manager van Beeztees, Germa Zijlmans, uit. “Dagelijks werken hier 95 enthousiaste en betrokken medewerkers aan een gestroomlijnde levering van onze producten en diensten. Overal in de magazijnen moeten zij een onfeilbare draadloze verbinding hebben met ons ERP-systeem SAP. Met de technische oplossingen van Actemium kunnen we hierop vertrouwen. En onze logistieke processen vérder innoveren. Daarmee is Actemium al tien jaar een onmisbare partner voor ons. Zij leggen de lat voor kwaliteit ongelofelijk hoog. Net als wij.”

Wij willen onze logistieke processen steeds vérder innoveren.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Een schaalbaar en beheersbaar netwerk als fundament

Een nieuwe versie van het SAP-systeem bracht Beeztees een geavanceerde webomgeving voor barcodescanning. Reden voor Beeztees om de draadloze infrastructuur in het magazijn te vervangen. De winst? Een bijzonder schaalbaar en beheersbaar netwerk. Moderne handheld devices konden hierbij niet missen. Arjan Kralt, technical accountmanager bij Actemium, zet de stappen op een rij:

  • We stelden in samenwerking met Beeztees’ IT-partner het ontwerp op voor het draadloze netwerk, gekoppeld aan de bestaande infrastructuur. De keuze viel op de VX9000 virtuele WLAN-controller, die gehost wordt in een datacenter
    Met AP-7522 access points realiseerden we de snelste en betrouwbaarste verbinding. Deze werken zelfs zonder verbinding met de WLAN-controller
  • Actemium verving de polscomputers en MC9090 handheld-terminals door TC8000 terminals. Deze hebben enorme rekenkracht, een groot touchscreen en een batterij die lang meegaat
  • We testten het draadloze netwerk en de nieuwe TC8000 terminal met de schermen van Beeztees’ SAP-partner en de serveromgeving van hun IT-partner;
  • Na een succesvolle test ging de nieuwe oplossing live.

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Wij hebben nu een schaalbaar en beheersbaar netwerk.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Een gefaseerde omslag

Germa: “Tijdens de overgang naar de grafische SAP ITS-mobile scanoplossing konden we parallel blijven werken met onze oude karakter gebaseerde SAP-console oplossing. Actemium stemde dit nauwkeurig af met andere betrokken partijen. Ze zorgden ervoor dat onze operationele mensen zo min mogelijk last ondervonden van de omslag. We pakten de productie op in fasen. Dit creëerde rust in het magazijn; eventuele issues werden op de achtergrond opgelost.”

Oog voor de eindgebruiker

Actemium realiseerde een oplossing op maat voor Beeztees. Dat ging in goed overleg met de mensen op de werkvloer. Arjan: “Het is een familiebedrijf en dat merk je. Er is veel aandacht voor werknemers en wat zij nodig hebben om prettig en veilig te kunnen werken. De nieuwe handhelds waren voor Beeztees bijvoorbeeld erg belangrijk. Werknemers vonden de oude polscomputers niet fijn om mee te werken. Het was een zwaar apparaat en werknemers keken veel naar beneden. De TC8000 terminal is zo ontworpen dat werknemers naar het scherm kijken terwijl ze barcodes scannen en de handheld bedienen.”

Optimaal verbonden

Germa kijkt positief terug op het traject. “Actemium bood ons een toekomstbestendige oplossing waarmee onze logistieke processen verder geoptimaliseerd kunnen worden. We werken inmiddels naar tevredenheid. De samenwerking tussen de betrokken partners is goed verlopen.” Is de samenwerking hiermee afgerond? Welnee. Arjan: “We kunnen live meekijken en blijven pro-actief support leveren, zoals bij het verzorgen van licenties voor de terminals. Natuurlijk aan de sales kant maar ook op de werkvloer, in onze jaarlijkse healthcheck. Zo houden we regelmatig contact.”

We kunnen live meekijken en blijven pro-actief support leveren.

Beeztees investeert in het magazijn van morgen

Project details

Integraties
Integratie met SAP console

Beeztees
Wij zijn Beeztees. Een merk dat gespecialiseerd is in alles wat je kunt bedenken voor jouw huisdier. We hebben leuke accessoires en snacks voor honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen. Onze producten maken de dagelijkse momenten met jouw huisdier net weer een stukje leuker.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.