Home Solutions & Services Logistiek Klantverhalen Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking
"Efficiënter orders verwerken."

Decostar verbetert kwaliteit en flexibiliteit met WMS en voice picking

Decostar, importeur van woondecoratie, heeft een WMS met voice picking geïmplementeerd, voor het insourcen van de logistiek. De belangrijkste voordelen daarvan zijn meer grip op de kwaliteit en een grotere flexibiliteit richting klanten. "Dankzij realtime inzicht in alle informatie en papierloos werken is de foutkans tot nihil gereduceerd en kunnen wij in piekperiodes efficiënter orders verwerken."

Insourcen logistiek

Om de snelle bedrijfsgroei beter te managen heeft Decostar besloten alle logistieke activiteiten te insourcen. Daardoor kregen ze behoefte aan een sturend Warehouse Management Systeem met scanning en voice picking voor efficiënt en foutloos orderpicken. “Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de uitgebreide functionaliteit van hun WMS-oplossing, de beschikbare integratie daarvan met ons Unit4 ERP-systeem en de aanwezige logistieke kennis en ervaring,” vertelt hoofd magazijn Bastiaan Vosselman. “Zij hebben ons tevens geadviseerd en geholpen alle logistieke processen te optimaliseren.”

Wij willen efficiënt en foutloos orderpicken.

30% tot 40% minder personeel tijdens piekperiodes

In de woondecoratiemarkt verwerkt de hele supply chain grote pieken in het voor- en najaar. Decostar huurt daarvoor extra personeel in, terwijl er tevens in twee of drie ploegen wordt gewerkt. “Dankzij het WMS met voice picking en doorgevoerde procesverbeteringen, hebben wij nu zo’n 30% tot 40% minder personeel nodig tijdens de piekperiodes,” vervolgt Vosselman. “Door in ploegendiensten te gaan werken maken wij ook optimaal gebruik van het beschikbare interne transport en hardware.”

Binnen drie maanden geïmplementeerd

“Terugkijkend op het project zijn wij er trots op onze WMS- en voice picking-implementatie binnen drie maanden te hebben gerealiseerd,” aldus Vosselman. “Inclusief het verhuizen van 13.000 pallets met goederen van Apeldoorn naar IJsselmuiden en maatwerkaanpassingen in de software. Daarna hebben wij nog diverse verbeteringen doorgevoerd op basis van alle realtime managementinformatie. Zoals artikelen uit verschillende klantorders in het ERP-systeem samenvoegen voor efficiënter orderpicken en optimaliseren van de rijafstanden.”


Wij hebben nu zo’n 30% tot 40% minder personeel nodig tijdens de piekperiodes

Projectdetails

Geleverde oplossingen
Actemium WMS
Voice picking

Integraties
Koppeling met Unit4 Multivers Extended ERP systeem

Voordelen
Meer grip op de logistiek
Realtime order informatie
Minder fouten
Hogere productiviteit

Over Decostar
Decostar is al ruim 15 jaar een importeur van woondecoratie. Vanuit een hoofdkantoor in Apeldoorn en magazijn in IJsselmuiden, leveren zij elk seizoen een ruime keuze aan stijlvolle woondecoraties voor binnen en buitengebruik. Zowel onder de bekende eigen merknaam Countryfield als private en white labels in samenwerking met grote retailklanten.

Ook fouten reduceren en efficiënter orders verwerken?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.