Home Logistieke automatisering Klantverhalen Horesca Lieferink realiseert sluitende registratie emballage en retouren
"Emballage en retouren nu beter volgen."

Horesca Lieferink realiseert sluitende registratie emballage en retouren

Beverage tag corner Food tag corner Logistiek tag corner

Horesca Lieferink – horeca groothandel in food, non-food en dranken – kent een complex logistiek proces, mede door statiegeld op verpakkingen. “De registratie van alle uitgaande en inkomende emballage wilden wij zowel sneller als foutloos verwerken.” Het doel: meer inzicht in het emballage-proces en een verhoging van de professionaliteit richting klanten.

Naar een sluitende digitale emballageregistratie

Horesca Lieferink levert vanuit Twello en Zeist een groot assortiment (vers)producten aan restaurants, cafetaria’s, recreatiebedrijven, (sport)kantines en instellingen. Veel van de orders bevatten producten in fusten, kratten en rolcontainers met statiegeld. Aan Actemium de vraag om mee te denken over een oplossing om de stroom van emballageproducten beter te kunnen volgen. “Na de succesvolle implementatie van voice picking hebben wij Actemium gevraagd om een oplossing te bedenken voor een sluitende emballageregistratie. Inclusief het integreren daarvan met ons Navision ERP-systeem,” vertelt ICT-manager Irma Renes.

Wij wilden onze uitgaande en inkomende emballage sneller en foutloos digitaal verwerken.

Horesca Lieferink realiseert sluitende registratie emballage en retouren

Tijd en kosten besparen

Een digitaal systeem met een mobiele scanoplossing biedt uitkomst. “Het digitaal registreren van alle emballage voorkomt discussies met klanten, omdat de uitgifte en ontvangst ervan voortaan voor beide partijen inzichtelijk zijn,” vervolgt Renes. “Onze chauffeurs registreren zowel het afleveren als het ophalen van alle emballageproducten met een mobiele computer (PDA). De klant tekent digitaal. Dit bespaart tijd en kosten in vergelijking met papieren bonnen.”

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Wij verhogen nu de professionaliteit richting klanten.

Horesca Lieferink realiseert sluitende registratie emballage en retouren

Altijd een correcte factuur

“Bovendien voorkomen we fouten”, stelt Renes. “Dit is minstens zo belangrijk, omdat klanten direct de correcte factuur ontvangen. Zo verbeteren we de professionaliteit richting onze klanten en worden onze facturen op tijd voldaan. Bijkomend voordeel is dat we dezelfde oplossing kunnen inzetten voor het registreren van retourartikelen.”

Terugkijken op een geslaagd project

“We zijn sneller live gegaan met het digitaliseren van onze emballageverwerking en retouren dan verwacht”, zegt hoofd logistiek Toon van ’t Erve. “Dit danken we vooral aan een goede voorbereiding en pragmatische aanpak. Daarbij zijn wij super begeleid door Actemium. De mensen van Actemium hebben tijdens het gehele project goed ingespeeld op onze behoeften en wensen. Tenslotte heeft ook onze resultaatgerichte manier van intern samenwerken en communiceren bijgedragen aan dit succesvolle automatiseringsproject.”

Project details

Geleverde oplossingen
Mobiele aflever app

Mobiele computers
Mobiel platform voor Dynamics NAV

Integraties
Microsoft Dynamics 365 Business Central ERP systeem (voorheen NAV)

Horesca Lieferink
Horesca Lieferink is al ruim 50 jaar een groothandel in food, non-food en dranken voor de horeca. Bij alle activiteiten van dit familiebedrijf staat het leveren van kwaliteit voor klanten centraal. Door het aanbod steeds lekkerder, verrassender en leuker te maken, onder andere met verse ambachtelijke streekproducten, blijft het bedrijf zich in de markt onderscheiden.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.