Home Logistiek Klantverhalen Huuskes verkleint foutkans en verhoogt efficiency met pick to cart
"alle orderpickers voortaan flexibeler inzetbaar"

Huuskes verkleint foutkans en verhoogt efficiency met pick to cart

Beverage tag corner Food tag corner Logistiek tag corner

Huuskes heeft een ‘pick to cart’ oplossing met Warehouse Control System geïmplementeerd voor het verzamelen van 50.000 verpakte maaltijden per week. Hierdoor is de foutkans tot nihil gereduceerd en de efficiency van het orderpicken verhoogd. "Na drie maanden verwerken wij al dezelfde hoeveelheid maaltijden met één orderpicker minder."

Service is doorslaggevend in de zorg

Huuskes bereidt en levert maaltijden voor ziekenhuizen, kleinschalige zorg, langdurige zorg en zorg aan huis. Vier marktsegmenten met uiteenlopende eisen en wensen, waarin voeding een belangrijke invloed heeft op de klantbeleving. “Service is voor ons bedrijf een doorslaggevende toegevoegde waarde,” vertelt Tweede chef portioneer Niels Velthuis . “Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing om de kans op fouten zoveel mogelijk uit te sluiten. Dat is ‘pick to cart’ geworden voor het verzamelen van alle maaltijdorders.”

Wij willen de kans op leverfouten zoveel mogelijk uitsluiten.

Huuskes pick-to-cart

Digitaliseren orderpicken

Tot begin dit jaar verzamelden de orderpickers van Huuskes alle maaltijden nog met papieren bonnen. Een proces dat nu door digitalisering is geoptimaliseerd. “Voorheen verzamelden onze mensen order voor order, terwijl wij nu papierloos twaalf orders tegelijk picken in één kar, aldus Velthuis. “Omdat er via ‘pick-to-light’ identificatie en na voltooiing van de orders automatische controles worden uitgevoerd, is de kans op fouten bijna uitgesloten. Ook zijn alle orderpickers voortaan flexibeler inzetbaar, omdat de kwaliteit nu minder afhankelijk is geworden van hun ervaring.”

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Wij picken nu twaalf orders tegelijk in één kar, zonder fouten.

Huuskes pick-to-cart

Projectervaringen

“Wij hebben voor Actemium gekozen vanwege de geadviseerde oplossing en al eerder bij ons bedrijf gerealiseerde oplossingen voor emballage- en afleverregistratie en voedseletikettering,” zegt Velthuis. “Terugkijkend op dit project zijn wij blij met de snel behaalde resultaten en toekomstige optimalisatiemogelijkheden. Wij hebben geleerd dat het belangrijk is om de hele ICT-omgeving goed in kaart te brengen wanneer je papier gestuurde processen digitaliseert. Verder is het belangrijk alle deelprojecten goed te bewaken, zoals bij ons de levering van nieuwe magazijnstellingen.

Project details

Integraties
Koppeling met Reflex Systems 3000 ERP

Huuskes
Huuskes bereidt en levert verse maaltijden voor zorgorganisaties. Op het hoofdkantoor in Enschede en regionale vestigingen in Nijkerk, Beuningen, Winschoten, Apeldoorn en Oldenzaal realiseren zo’n 800 medewerkers een jaaromzet van ruim honderd miljoen Euro. Het bedrijf is een totaalleverancier die klanten ontzorgt met een assortiment bestaande uit 35.000 artikelen en eigen logistieke dienstverlening.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318999.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.