Home Logistiek Klantverhalen Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning
"Geen fouten meer in de zendingen."

Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning

Logistiek tag corner Manufacturing tag corner

Modestoffenleverancier Knipidee heeft een Warehouse Management Systeem (WMS) en scanningoplossing geïmplementeerd om de logistieke processen te professionaliseren. Het belangrijkste resultaat hiervan is een hogere leverbetrouwbaarheid richting klanten, door beter inzicht in de voorraden en controles via barcodescanning. "Sinds de implementatie van onze nieuwe logistieke oplossing zijn er geen fouten meer geconstateerd in de zendingen."

Verminderen van voorraadverschillen

Knipidee verwerkt grote rollen stof met variabele lengtes tot planken met gedoubleerde stof en staalkaarten. Als gevolg van de snelle bedrijfsgroei en complexe administratie van alle stoflengtes ontstonden er grote voorraadverschillen. “Wij hebben zo’n 6.000.000 meter aan stoffen op voorraad, verdeeld over 10.000 artikelen, die in 6 magazijnen en een showroom liggen opgeslagen,” zegt projectmanager Jos de Vrij. “Om het inzicht en grip op alle voorraadposities te verbeteren zijn wij op zoek gegaan naar een WMS en scanningoplossingvoor de orderpickers.”

Wij wilden meer grip op en inzicht in onze voorraad.

Knipidee vertelt over WMS implementatie op WMS-dag

AFAS-integratie

Een belangrijke eis van Knipidee voor het nieuwe WMS was een integratie met de al aanwezige ERP-software Profit van AFAS. “Door samenwerking van Actemium met AFAS en een bijzonder tevreden referentie in de stoffenbranche, zijn wij bij Actemium terechtgekomen,” vervolgt de Vrij. “Uit eigen ervaring blijkt het succes van een WMS-implementatie sterk afhankelijk van het commitment van alle betrokken partijen. Daarom hebben wij gezamenlijk de bereidheid uitgesproken eventuele aanpassingen door te voeren voor een optimale integratie. Terugkijkend op drie maanden ervaring met onze nieuwe logistieke oplossing zijn de gezamenlijk behaalde resultaten al beter dan verwacht.”

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Wij hebben nu 3 ton werkkapitaal minder nodig én de gewenste accountantsverklaring.

Knipidee professionaliseert logistiek met WMS en scanning

Transparante processen en productiviteit

“Een belangrijk voordeel van het WMS voor Knipidee zijn de transparante processen”, aldus de Vrij. “Bottlenecks worden zichtbaar en aangepakt, waardoor de samenwerking tussen onze binnendienst en het magazijn efficiënter verloopt. Ook verbetert de doorlooptijd van alle bestellingen. Het afgelopen kwartaal hebben wij een hogere omzet verwerkt, terwijl we daarvoor 3 ton werkkapitaal minder nodig hadden. Tenslotte is een betrouwbare voorraadadministratie belangrijk voor de gewenste accountantsverklaring.”

Project details

Integraties
Koppeling met AFAS Profit

Knipidee
Knipidee speelt al ruim 40 jaar in op de continu veranderende vraag naar modestoffen, met een breed assortiment, ruime voorraden en klantspecifieke leveringen. Het familiebedrijf heeft vanuit Weesp eerst een groot marktaandeel in Nederland opgebouwd en daarna zowel binnen Europa als op andere continenten de klantenkring uitgebreid. Momenteel wordt het merendeel van de circa 20 miljoen euro omzet internationaal gerealiseerd.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.