Home Logistieke automatisering Klantverhalen Kruitbosch verbetert productiviteit en betrouwbaarheid met voice picking
"Meer werk, met het zelfde aantal mensen."

Kruitbosch verbetert productiviteit en betrouwbaarheid met voice picking

Logistiek tag corner

De klanten van Kruitbosch – totaalleverancier voor fietsspeciaalszaken in Nederland en België – stellen steeds hogere eisen aan levertijden en service. De uitdaging: meer orders, in minder tijd, zonder fouten. Makkelijker gezegd dan gedaan… Hoe krijg je dat voor elkaar? Het antwoord: efficiëntere logistiek. Kruitbosch ging aan de slag met voice-picking. "Voice picking stelt ons in staat om met hetzelfde aantal mensen meer werk te verrichten, met een hogere betrouwbaarheid."

Supersnel en foutloos leveren

“Onze klanten kunnen tot 17.00 uur bestellen en de volgende dag de bestelling in huis hebben”, vertelt Mede-eigenaar Martin Kruitbosch. “Dat lukt alleen als we in ons magazijn in korte tijd orders verwerken. Voicepicking – orderpicken met behulp van spraak – maakt dat mogelijk. Dat scheelt administratieve handelingen, bespaart tijd en verkleint de foutkans.”

Voor de implementatie liepen wij maximaal 3 orders tegelijk. Nu 16. Dit reduceert de looptijden enorm.

Kruitbosch verbetert productiviteit en foutpercentage met voice picking

Koppeling en integratie met Dynamics AX

Kruitbosch gebruikt de WMS module van het ERP systeem Dynamics AX van Blue horseshoe. Actemium levert het systeem voor voice picking, en heeft een directe koppeling gemaakt met AX. Martin Kruitbosch: “Hierdoor kunnen wij zelf de voicetaken beheren in AX, net als onze scanfunctionaliteit. Zo kunnen we de techniek optimaal voor ons laten werken.”

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Het foutpercentage tijdens het picken is gehalveerd.

Enthousiasme op de werkvloer

Het succes van nieuwe technologie staat of valt met de mensen die ermee moeten werken. “Daarom hebben we onze medewerkers al vroeg bij dit proces betrokken”, aldus Kruitbosch. “Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan deze succesvolle implementatie.” Orderpicker Henk Jan Mulder is enthousiast: “Mijn werk is makkelijker geworden. Ik heb nu altijd mijn handen vrij en kan eenvoudig de producten pakken. Niemand heeft heimwee naar het oude systeem van papieren picklijsten. Ik kan het iedereen aanraden.” Teamleider Arjen Rouw knikt: “De kans op misgrijpen is dankzij voicepicking erg klein geworden. Dat zie je terug in het gehalveerde foutpercentage. En omdat we nu zo strak picken, hoeven we minder te controleren.”

Productiviteit met 30% omhoog

De resultaten liegen er niet om. Kruitbosch: “Voor de implementatie liepen wij maximaal 3 orders tegelijk. Nu 16. En bovendien gaan inpakken en verzendklaar maken nu in één moeite door. De productiviteit van alle medewerkers is met maar liefst 30% gestegen. Het foutpercentage is gehalveerd: we zitten nu op een percentage van minder dan 0,05%. Waar we vroeger tien fouten maakten, maken we er nu maar één.”

Betrouwbare levering

Die klinkende resultaten zijn merkbaar. Kruitbosch: “Er is meer rust op de werkvloer, minder hectiek, meer inzicht in de status van orders én onze leveringen zijn betrouwbaar. Chauffeurs hoeven nauwelijks pakketten terug te halen, de binnendienst krijgt minder klachten en onze medewerkers hebben meer vertrouwen in de logistieke operatie. Klanten merken het verschil natuurlijk ook, zeker ten opzichte van onze concurrenten. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!”

Klanten merken het verschil, zeker ten opzichte van onze concurrenten.

Project details

Integraties
Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations ERP (voorheen AX) van Blue horseshoe

Kruitbosch
Kruitbosch heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van groothandel in fietsen en accessoires tot retailpartner voor fietsspeciaalzaken. Bij alles wat we doen stellen we de consument centraal. De consument blij maken met mooie fietsproducten: dat is ons doel. Vanuit onze kernwaarden ‘betrokken’, ‘betrouwbaar’ en ‘dynamisch’ zijn we altijd bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze producten, diensten en medewerkers. Onze passie voor fietsen en sportiviteit is de verbindende factor in ons bedrijf.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.