Home Logistieke automatisering Klantverhalen Logistiek dienstverlener Schotpoort Connect werkt efficiënter met nieuwe scanoplossing
“Sluitende traceerbaarheid en efficiënt scannen maakt ons onderscheidend”

Logistiek dienstverlener Schotpoort Connect werkt efficiënter met nieuwe scanoplossing

Logistiek tag corner

Schotpoort Connect in Eerbeek heeft een logistieke oplossing geïmplementeerd voor het sneller nauwkeurig scannen van pakketten van klanten. Daarmee voldoet het bedrijf aan de verplichte traceerbaarheid op pakketniveau voor een gewonnen aanbesteding en zijn er ook al kansen benut om de dienstverlening uit te breiden. “Dankzij de nieuwe scanoplossing kunnen wij efficiënter werken met een sluitende traceerbaarheid, waarmee wij ons onderscheiden bij aanbestedingen”, zegt Marcel Blom, IT manager van de Schotpoort Transport Groep.

Verplichte traceerbaarheid

Schotpoort Connect biedt al ruim 100 jaar maatwerk oplossingen in logistiek voor onder andere spoedzendingen, geconditioneerd transport en transport van vertrouwelijke documenten. “Vorig jaar hebben wij een belangrijke aanbesteding gewonnen. Voor deze klant moeten onze chauffeurs snel en nauwkeurig tientallen pakketten per locatie scannen, met een sluitende traceerbaarheid. Verder vervoeren wij veel geconditioneerde zendingen met geneesmiddelen en monsters voor laboratoria. Ook daarvoor is een sluitende traceerbaarheid van groot belang”, vertelt Blom. “Tot dat moment scanden onze chauffeurs nog met de camera van een tablet. Omdat deze methode voor grote hoeveelheden pakketten onvoldoende snel en nauwkeurig werkte, zijn wij op zoek gegaan naar een efficiëntere oplossing”.

 In vergelijking met de tabletcamera’s hebben onze chauffeurs nog maar een kwart van de tijd nodig om tientallen pakketten te scannen.

De levering en ingebruikname van de PDA’s met daarop onze Schotpoort Connect applicatie en eigen beheeroplossing is vlotter dan verwacht verlopen.

Sneller nauwkeurig scannen

De belangrijkste eis die Schotpoort Connect stelde aan de nieuwe scanoplossing is dat de chauffeurs daarmee aanzienlijk sneller kunnen scannen. Verder waren het gebruiksgemak en de batterijcapaciteit belangrijk. “Wij rijden voor sommige klanten vaste routes en moeten bij het ophalen, de inslag en uitslag in ons magazijn en de aflevering van alle pakketten foutloos scannen”, vervolgt Blom. “Deze registratiemomenten mogen de doorlooptijd van leveringen niet onnodig vertragen. Voor de selectie van betere scanners hebben wij Actemium om advies gevraagd, omdat er al een eerder contact met een collega van mij is geweest.”

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Mensen, betrouwbaarheid en kwaliteit

“Als logistiek dienstverlener onderscheiden wij ons met de kracht van onze mensen, betrouwbaarheid en kwaliteit”, vervolgt Blom. “Dan is het belangrijk dat chauffeurs de beste hulpmiddelen ter beschikking krijgen voor het uitvoeren van hun dagelijkse werk. Actemium heeft meerdere merken PDA’s met scanners aangeboden en de meest geschikte daarvan hebben wij in de eigen praktijk getest. Op basis van die ervaringen is de Honeywell CT40 gekozen. Dat zijn robuuste en bedrijfszekere PDA’s die ook makkelijk barcodes scannen op producten in een plastic sealbag.”


Mede dankzij de nieuwe scanoplossing hebben wij al twee andere aanbestedingen met verplichte traceerbaarheid gewonnen.

Businessontwikkeling

“Wij hebben mede voor Actemium gekozen omdat zij een grote leverancier van logistieke automatiseringsoplossingen zijn, met veel kennis en ervaring”, aldus Blom. “De levering en ingebruikname van de PDA’s met daarop onze Schotpoort Connect applicatie en eigen beheeroplossing is vlotter dan verwacht verlopen. In vergelijking met de tabletcamera’s hebben onze chauffeurs nog maar een kwart van de tijd nodig om pakketten te scannen. Dankzij de snelheid en professionaliteit waarmee wij nu kunnen voldoen aan traceerbaarheidseisen hebben we al twee andere aanbestedingen gewonnen en ontstaan er kansen voor verdere businessontwikkeling.”

Project details

Geleverde oplossingen
Honeywell CT40 PDA’s
Advies, inrichten, testen en servicen van de PDA’s

Integraties
Geen

Schotpoort Connect
Schotpoort Connect is een logistiek dienstverlener die al ruim 100 jaar dag en nacht voor klanten pakketten, post en geconditioneerde zendingen vervoert. Tot de klantenkring behoren bekende organisaties als Bavaria, Canon, de Nederlandse Spoorwegen en het UMC Utrecht. Het bedrijf maakt met zo’n 250 medewerkers deel uit van de Schotpoort Transport Groep, een familiebedrijf waar duurzaam en sociaal ondernemen belangrijke waarden zijn. Dat blijkt onder andere uit de ISO 9001, 14001 en 27001 certificeringen en het keurmerk de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.