Home Logistiek Klantverhalen Mathot verbetert kwaliteit en efficiency met slimme aansturing orderverwerking
"Geen handmatige controles meer nodig."

Mathot verbetert kwaliteit en efficiency met slimme aansturing orderverwerking

Farmacie tag corner Logistiek tag corner

Mathot, leverancier van medische hulpmiddelen, verbetert de kwaliteit, efficiency en flexibiliteit van het orderpicken met een voice picking oplossing. Dankzij een slimme aansturing van het pickproces zijn ze nu minder afhankelijk van de kennis en ervaring van orderpickers en worden er nog minder fouten gemaakt. "De nieuwe voice-oplossing helpt de betrouwbaarheid van ons pickproces verder te verhogen en de efficiency met ruim 20% te verbeteren, onder andere doordat een handmatige controle niet meer nodig is."

Leverbetrouwbaarheid verhogen

Mathot Medische Speciaalzaken is een merkonafhankelijke leverancier van medische hulpmiddelen. In het magazijn bij Haarlem worden dagelijks 700 tot 1100 order verzameld om bestellingen binnen 24 uur te leveren. “Het grootste deel van onze klanten zijn mensen die thuis producten nodig hebben voor een stoma, continentie, wondverzorging en orthopedie,” vertelt manager inkoop & logistiek Frank van Leuven. “Daarnaast leveren wij aan zorginstellingen, waar er logistiek gezien meerdere klanten op hetzelfde afleveradres wonen. Wij hadden al een hoge leverbetrouwbaarheid van 99%. Omdat onze klanten afhankelijk zijn van onze medische producten blijven wij investeren in het verbeteren van ons logistieke proces.”

Een leverbetrouwbaarheid van 99% is voor medische producten niet goed genoeg.

Slimme aansturing orderverwerking

Behalve de leverbetrouwbaarheid zijn flexibiliteit en efficiencyverbetering belangrijke redenen geweest om te investeren in voice picking. “Wij leveren producten waarvan de verpakkingen veel op elkaar lijken, waardoor onze orderpickers productkennis nodig hadden om geen fouten te maken”, vervolgt van Leuven. “Dankzij voice picken op basis van EAN-nummers is de foutkans nihil en werken wij makkelijker nieuw personeel in. Verder is onze efficiency nog meer verbeterd door direct te picken in de verzenddoos, looproutes te optimaliseren en ondersteuning van multi-orderpicken. De voice oplossing kiest de juiste verpakking op basis van de productvolumes en klantwensen.”

Navision-integratie

Mathot is na online onderzoek en een beursbezoek uiteindelijk bij Actemium terechtgekomen vanwege de aanwezige kennis en ervaring met voice picking. “Wij voelden snel een vertrouwde klik met de mensen van Actemium, die ons geholpen hebben met logistiek advies, levering en implementatie van de Vocollect-oplossing en het WLAN en optimaliseren van de beschikbare koppeling met ons Navision ERP-systeem”, aldus van Leuven. “Net als wij werken zij klant- en oplossingsgericht en kunnen ze flexibel plannen. Dankzij hun oplossing en advies zijn de processtap ‘verpakken’ en een handmatige ordercontrole al direct overbodig geworden.”


De foutkans is nu nihil en wij werken makkelijker nieuw personeel in.

Projectdetails

Geleverde oplossingen
Actemium voice picking server
Draadloos netwerk
Mobiele computers

Integraties
Koppeling met Dynamics NAV ERP

Voordelen
Minder fouten en een hogere leverbetrouwbaarheid
Meer sturing in het pickproces
Efficiëntere looproutes
Verpakken tijdens picken
Eindcontrole tijdens picken

Over Mathot
Mathot Medische Speciaalzaken is een familiebedrijf dat al sinds 1897 medische hulpmiddelen levert en is in 1997 onderscheiden met het predicaat Hofleverancier. Vanuit het hoofdkantoor in Haarlem en vestigingen verspreid over Nederland levert zij vooral producten voor stoma-, continentie- en wondverzorging. Verder kunnen mensen er terecht voor therapeutische elastische kousen en orthopedische hulpmiddelen.

Ook jouw orderverwerking slimmer aansturen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op 31888318100.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.