Home Solutions & Services Logistiek Klantverhalen Nunhems verbetert wereldwijd logistieke processen
"Klanten ontvangen altijd de juiste zaden."

Nunhems verbetert wereldwijd logistieke processen

Om de logistieke processen te verbeteren implementeerde Nunhems een centrale barcode scan oplossing. Voor Nederland, de Verenigde Staten en in de toekomst ook India. "We weten zeker dat klanten precies de juiste groentezaden ontvangen. Ook gaat er veel minder tijd verloren met het achteraf controleren van handelingen."

Kwaliteitseisen

Nunhems, het groentezaadbedrijf van Bayer CropScience, is wereldwijd een van de grootste leveranciers van groentezaden. In deze branche komt het aan op precisie: de zaden moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en mogen niet vermengd worden met elkaar. Logistiek is key. Om die logistieke processen wereldwijd te verbeteren implementeerde Nunhems een centrale barcode scan oplossing. Voor Nederland, de Verenigde Staten en in de toekomst ook India.

Wij wilden een centrale barcode scan oplossing om onze logistieke processen wereldwijd te verbeteren.

Papierloze logistiek en productie

De wens van Nunhems was vanaf het begin duidelijk: één systeem voor de papierloze aansturing, registratie en controle van de logistieke processen in het magazijn, de productie en het laboratorium. “Als wereldspeler willen we flexibel zijn en onze systemen aan elkaar koppelen”, vertelt Project Manager Processing Kim Hovens. “We kwamen bij Actemium uit door hun uitgebreide ervaring met deze complexe projecten.”

Inmiddels is de werkvloer bij Nunhems volledig papierloos. “Actemium leverde de software voor warehouse management en productieregistratie, aangevuld met mobiele computers en barcode scanners. Dit alles is geïntegreerd met onze bestaande bedrijfsapplicaties : Lawson M3 (ERP-systeem) en Nautilus (kwaliteitssysteem).”

Voordelen

“Om een beeld van ons werk te vormen: we leveren groentezaden van 2500 rassen en 28 gewassen. Vermenging moet voorkomen worden. De kracht van deze oplossing zit in de automatisering: We weten zeker dat onze klanten precies de juiste groentezaden ontvangen. Daarnaast gaat er veel minder tijd verloren met het controleren van handelingen en het verwerken van gegevens op de administratie. De flexibele opstelling van Actemium heeft geholpen bij het vinden van de totaaloplossing. Juist omdat we met zoveel producten werken, was het belangrijk om open met elkaar te communiceren en praktisch te denken,” vertelt Kim Hovens. Het systeem bevalt Nunhems uitstekend. “Procedures zijn er niet altijd gemakkelijker op geworden. Wel veiliger en accuraat. Via dit systeem spreken we bij Nunhems nu mondiaal dezelfde taal.”


We weten zeker dat onze klanten precies de juiste groentezaden ontvangen.

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Lawson M3 ERP (voorheen Movex)
Koppeling met Nautilus kwaliteitssysteem

Voordelen
Borgen van het proces
Voorkomen van vermengen van partijen zaden en verhogen leverbetrouwbaarheid
Verminderen administratieve handelingen

Over Nunhems
Het productenpakket van Nunhems omvat 25 groentegewassen, waaronder leidende rassen in wortel, komkommer, prei, sla, meloen, ui, paprika, tomaat en watermeloen.

Ook jouw logistiek proces verbeteren?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.