Home Solutions & Services Logistiek Klantverhalen Voorraadbeheer AkzoNobel Functional Chemicals betrouwbaarder dan ooit
"Hebben altijd real-time inzicht."

Voorraadbeheer AkzoNobel Functional Chemicals betrouwbaarder dan ooit

Om een betrouwbare voorraad te garanderen, kiest AkzoNobel Functional Chemicals voor een geheel nieuw Warehouse Management systeem (WMS). "Het in SAP geïmplementeerde systeem verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar en hierdoor hebben we real-time inzicht."

Papierloos en mobiel werken

De nieuwe mobiele werkomgeving zette de wereld van Akzo Nobel op zijn kop. “Medewerkers hebben nu de beschikking over mobiele computers, de heftrucks zijn uitgerust met truckterminals. Voorheen werd er in de heftruck zelf bepaald welke pallets waar opgehaald moesten worden. Nu wordt dat aangestuurd en geborgd vanuit het centrale SAP-systeem”, legt Logistics Manager Nico van Zaanen uit.

Het nieuwe WMS is een samenwerkingsverband tussen AkzoNobel, Price Waterhouse Coopers en Actemium. “Actemium hielp bij de selectie, implementatie en het beheer van de hardware infra structuur: de mobiele computers en draadloze netwerken. We kregen ook advies over scannen in explosiegevaarlijke ruimtes en in direct zonlicht, locatielabeling, barcodes, en Mobile Device Management”, stelt projectleider Maurice Meerten.

We wilden ons logistieke proces aansturen en borgen vanuit het centrale SAP-systeem.

Wifi-netwerk of mobiel internet?

De WMS-module is geïmplementeerd op de locaties Herkenbosch en Mons (België). “Deze vestigingen hebben grote buitenterreinen en AkzoNobel heeft strenge beveiligingsvoorschriften voor datacommunicatie. Uiteindelijk hebben onze collega’s in Mons gekozen voor handscanners en het gebruik van een wifi-netwerk. In Herkenbosch hebben wij gekozen voor mobiel internet, maar in de praktijk werkt dit nog niet vlekkeloos. We zijn nu samen met Actemium bezig om hier oplossingen voor te zoeken.”

Kleine voorraad, snelle levertijden

De veranderingen die het WMS met zich meebrengt zijn groot, blijkt nu het nieuwe systeem draait. Maurice Meerten: “Onze hoofddoelstelling was om real-time betrouwbaar inzicht te hebben in onze voorraad, zodat we met lage voorraden en korte levertijden onze klanten op tijd kunnen leveren. Dat is gelukt. Het systeem verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar en hierdoor hebben we real-time inzicht.”


Het systeem verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar en hierdoor hebben we real-time inzicht.

Projectdetails

Integraties
Koppeling met SAP Console

Voordelen
Real-time inzicht in de voorraden
Verminderen voorraden en verkorten levertijden

Over AkzoNobel
AkzoNobel is een toonaangevend wereldwijd bedrijf in verf en coatings en een belangrijke producent van specialistische chemicaliën.

Ook jouw voorraadbeheer betrouwbaarder maken?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.