Home Logistiek Nieuws en blogs Afleverregistratie nieuw in Actemium WMS
Foutloze registratie van leveringen, emballage en retouren

Afleverregistratie nieuw in Actemium WMS

Logistiek tag corner

De wereld houdt niet op bij het laaddock van je magazijn. Je WMS zou dat ook niet moeten doen. Het Actemium WMS biedt daarom voortaan inzicht in het transport tot bij de klant. En het WMS automatiseert de afleverregistratie via een mobiele app van de chauffeur. Zo heb je direct een proof of delivery. Bovendien kun je je emballage- en retourregistratie digitaliseren.

Keuzevrijheid

Je kunt zelf kiezen wanneer een order in het Actemium WMS gereed wordt gemeld: na het verzamelen, na het verzenden, of na het transport en de aflevering. Je bent dus vrij om te doen wat het best past bij jouw organisatie.

Mobiele app

Om transporten en afleveringen te kunnen volgen gaat de chauffeur op pad met een mobiele app. Die werkt zowel online als offline. Chauffeurs kunnen dus altijd en overal doorwerken, en zijn niet afhankelijk van een netwerk. De app is beschikbaar voor alle Android apparaten. De chauffeur ziet in de app de klantadressen van de orders die hij bij zich heeft. Dus geen geprinte routes meer.

Afleverregistratie en proof of delivery

Het Actemium WMS biedt via de app real-time inzicht in de goederenstroom tot en met de afleverregistratie. Met de app kan de chauffeur de orders scannen bij aflevering en de klant digitaal laten tekenen voor ontvangst. Hierdoor heb je minder papierwerk. Sommige werkzaamheden worden helemaal overbodig, zoals het handmatig invoeren van de aflevering. Bovendien heb je altijd een digitale proof of delivery.

Emballage- en retourregistratie

Door het volledige proces, van verzamelen tot afleveren, te digitaliseren, wordt de kans op fouten zeer klein: je weet dat je de orders compleet, met de juiste goederen, bij de juiste klant aflevert. Daarnaast kan je met de app emballage en retourartikelen registreren. Zo wordt de administratieve verwerking van retouren en emballage makkelijker. Tenslotte is de input voor facturen altijd correct, en worden facturen sneller betaald.

De voordelen van afleverregistratie op een rijtje

  • Minder papierwerk en administratie
  • Foutloos inzicht in transport tot aan de klant
  • De zekerheid dat je orders compleet en bij de juiste klant aflevert
  • Digitale proof of delivery
  • Snellere en foutloze verwerking van retouren en emballage
  • Altijd correcte facturen die sneller worden betaald

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.