Home Logistiek Nieuws en blogs DIN Solutions en Actemium ontwikkelen WMS-oplossing voor Dynamics NAV
RF scanning en voice picking

DIN Solutions en Actemium ontwikkelen WMS-oplossing voor Dynamics NAV

Logistiek tag corner

DIN Solutions en Actemium hebben hun samenwerking verder geïntensiveerd door gezamenlijk een gestandaardiseerde WMS-oplossing te ontwikkelen. Deze oplossing, genaamd Actemium 4 DIN (A4D) Solution, geeft ondersteuning en aansturing aan processen op de werkvloer.

Partnerschap

Het partnerschap van DIN Solutions en Actemium is gebaseerd op een jarenlange succesvolle samenwerking. Waar DIN Solutions zich bezig houdt met intelligente business oplossingen voor kantoor- en bedrijfsautomatisering, houdt Actemium zich bezig met het automatiseren en integreren van de logistieke operatie op de werkvloer. Door het beste van twee werelden te combineren is een naadloze aansluiting gerealiseerd tussen ERP omgeving, en papierloze, mobiele aansturing en registratie van de logistieke processen in het magazijn.

Algemeen directeur van DIN Solutions, Pierre van de Moosdijk: “Voorheen werd elk project zelfstandig op projectbasis uitgevoerd. Zo ontstonden er twee analysetrajecten met twee separate aanbiedingen en veel maatwerk. Om de investeringskosten voor de klant te reduceren en de implementatietijd van de projecten te verkorten hebben we besloten om onze samenwerking met Actemium meer gestalte te geven en onze kennis en expertise te bundelen. Het resultaat: een gestandaardiseerde scanoplossing voor logistieke transacties met een hoge ROI welke volledig geïntegreerd is met Microsoft Dynamics NAV.”

Microsoft Dynamics NAV met scanning en voice picking

Met de inzet van de oplossing kunnen organisaties optimaal gebruik maken van de functionaliteit van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met scanning, voice picking of het integreren van weegschalen. Door in het magazijn papierloos en mobiel te werken kan men kosten besparen, fouten voorkomen, realtime inzicht krijgen in de werkzaamheden en voorraden op de werkvloer, en aan (landspecifieke) wet- en regelgeving voldoen.

Mark Schouten, Sales Manager bij Actemium: “In de standaard oplossing zijn de meest voorkomende logistieke transacties voorgedefinieerd inclusief een realtime interface met Microsoft Dynamics NAV van DIN Solutions. Door gebruik te maken van vrij configureerbare templates is het systeem zeer flexibel en kunnen noodzakelijke aanpassingen snel worden gerealiseerd. Dit resulteert niet alleen in een korte implementatietijd, maar zorgt er ook voor dat organisaties in de toekomst processen verder kunnen blijven optimaliseren, en snel kunnen inspelen op veranderende behoeften in de markt. Bijkomend voordeel is dat de oplossing hardware en software onafhankelijk is. Doordat we gebruik maken van de al aanwezige hardware en software geven we organisaties hun eigen keuzevrijheid.”

Pierre van de Moosdijk: “De interesse naar deze oplossing binnen onze klantengroep is groot. Inmiddels hebben we samen met Actemium meerdere projecten gestart welke in de loop van het jaar verder worden uitgerold.” aldus Van de Moosdijk.

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.