Home Logistiek Nieuws en blogs Extreme wireless LAN: de ontwikkelingen op een rijtje
De ontwikkelingen op een rijtje

Extreme Wireless LAN

Beverage tag corner Chemie tag corner Farmacie tag corner Feed tag corner Food tag corner Logistiek tag corner Manufacturing tag corner Olie & Gas tag corner

Welke updates en nieuwe features komen eraan? Welke nieuwe modellen controllers en acces points komen uit? En welke zijn binnenkort aan vervanging toe?

Van fysiek, naar virtueel of de cloud

Het beheer van draadloze netwerken kun je op verschillende manieren inrichten.

  • Met een fysieke WLAN controller op locatie, die alle accespoints aanstuurt. Dat maakt bijvoorbeeld centraal configureren en updaten van je netwerk een stuk makkelijker.
  • Een virtuele WLAN controller is een virtuele variant van de WLAN controller die draait op een server in je netwerk of datacenter.
  • Bij netwerkbeheer vanuit de cloud koop je geen apparaten of software voor beheer, maar neem je een abonnement. Dat abonnement kun je bovendien maandelijks aanpassen aan wat je nodig hebt: extra licenties voor acces points of aanvullende modules met slimme functionaliteit. Zo heb je minder initiële kosten. En uiteraard is je software altijd automatisch up-to-date en goed beveiligd.

Van monitoring, naar alerting of voorspellend

Dankzij ‘software defined networking’ wordt je netwerkbeheer ook slimmer. Alle data uit je netwerk wordt namelijk automatisch gebundeld en geanalyseerd. Daarmee krijg je netwerkbeheer ook proactieve en voorspellende kwaliteiten. Het resultaat? Meer stabiliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid.

Product levenscyclus

  • Nieuw: Deze apparaten zijn hagelnieuw. Ze zijn nog jaren verkrijgbaar en worden regelmatig voorzien van updates met bug fixes en nieuwe functionaliteiten.
  • Bewezen: Deze apparaten hebben zich ruimschoots bewezen. Het kan zijn dat ze op termijn vervangen worden door een tech refresh of een volledig nieuw type.
  • End of sale: Deze apparaten zijn niet meer leverbaar en dus niet meer te bestellen. Ze worden nog wel gerepareerd binnen jouw huidige servicecontract. Ook krijgen deze apparaten nog de noodzakelijke beveiligingsupdates.
  • End of service: Deze apparaten worden niet meer gerepareerd en krijgen geen beveiligingsupdates meer. We adviseren je dringend om deze te vervangen!
Kijk hieronder wat de status van jouw producten is.

WLAN controllers

Met een WLAN controller configureer, beheer én monitor je centraal je (draadloze) netwerk, zonder ieder Acces Point (AP) afzonderlijk te hoeven benaderen of in te stellen. 

Extreme WLAN controller

Access Points (AP's)

Een Acces Point zorgt voor de dekking van jouw draadloze netwerk. Het AP maakt het voor apparaten mogelijk om verbinding te maken met het draadloos netwerk volgens een van de wifistandaarden.

Acces Points zijn verkrijgbaar met interne of externe antennes en optioneel geschikt voor buitengebruik of gebruik in vriesomgevingen.

Extreme AP

ExtremeCloud IQ: laat je netwerk voor je werken in de cloud

Een netwerk dat je eenvoudig kunt aanpassen aan de wisselende behoeftes van jouw organisatie? Beter nog, een netwerk dat voorspelt wat jouw organisatie morgen nodig heeft? En dat zichzelf onderhoudt, uitbreidt, beveiligt en monitort? ExtremeCloud IQ doet het allemaal voor je.

Migratie

Veel van jouw huidige Acces Points kunnen mee migreren naar een virtuele of cloud WLAN controller. Hier helpen wij je bij.

Meer weten of advies?

Stel hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.