Home Solutions & Services Logistiek Nieuws en blogs Extreme wireless LAN: de ontwikkelingen op een rijtje
De ontwikkelingen op een rijtje

Extreme Wireless LAN

Hier vind je een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen bij extreme networks. Welke nieuwe modellen komen uit? Welke updates en nieuwe features komen eraan? En welke modellen zijn binnenkort aan vervanging toe?

Van fysiek, naar virtueel of de cloud

Het beheer van draadloze netwerken kun je op verschillende manieren inrichten. Zo werkt 40% van onze klanten met een fysieke  WLAN controller op locatie, die alle accespoints aanstuurt. Dat maakt bijvoorbeeld centraal configureren en updaten van je netwerk een stuk makkelijker. Deze traditionele oplossing heeft er de afgelopen jaren een virtuele variant bijgekregen: een virtuele WLAN controller,  beheersoftware die in je netwerk draait. Een kleine 60% van onze klanten maakt hier inmiddels gebruik van. De volgende stap dient zich inmiddels al weer aan: netwerkbeheer vanuit de cloud! 

Schaalbaar, automatisch en slim

Netwerkbeheer vanuit de cloud brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo heb je minder initiële kosten. Je koopt namelijk geen apparaten of software voor beheer, maar je neemt een abonnement. Dat abonnement kun je bovendien maandelijks aanpassen aan wat je nodig hebt: extra licenties voor acces points of aanvullende modules met slimme functionaliteit. En uiteraard is je software altijd automatisch up to date en voorzien van de laatste veiligsheidsupdates. Maar dat is niet het enige. Dankzij ‘software defined networking’ wordt je netwerkbeheer ook slimmer. Alle data uit je netwerk wordt namelijk automatisch gebundeld en geanalyseerd. Daarmee krijg je netwerkbeheer ook proactieve en voorspellende kwaliteiten. Het resultaat? Meer stabiliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid.

Product levenscyclus

  • Nieuw: Deze apparaten zijn hagelnieuw. Ze zijn nog jaren verkrijgbaar en worden regelmatig voorzien van updates met bug fixes en nieuwe functionaliteiten.
  • Bewezen: Deze apparaten hebben zich ruimschoots bewezen. Het kan zijn dat ze op termijn vervangen worden door een tech refresh of een volledig nieuw type.
  • End of sale: Deze apparaten zijn niet meer leverbaar en dus niet meer te bestellen. Ze worden nog wel gerepareerd binnen jouw huidige servicecontract. Ook krijgen deze apparaten nog de noodzakelijke beveiligingsupdates.
  • End of service: Deze apparaten worden niet meer gerepareerd en krijgen geen beveiligingsupdates meer. We adviseren je dringend om deze te vervangen!
Kijk hieronder wat de status van jouw producten is.

WLAN controllers

Handheld computers zijn ergonomisch ontworpen om veel te scannen. Vaak hebben ze een pistoolgreep en kunnen ze op grote afstand locaties en pallets scannen. Ze zijn erg geschikt voor de registratie van palletbewegingen, orderpicking met weinig orderregels en gebruik op heftrucks.

Honeywell Dolphin CK65 mobiele computer

Accesspoints

Heftruckterminals worden gebruikt op een heftruck in combinatie met een lange afstand scanner. Ze zijn erg geschikt voor de registratie van palletbewegingen binnen en tussen magazijnen.

Honeywell Thor VM1a

Extreme XMC Management Centre: laat jouw netwerk optimaal presteren

Een snel en betrouwbaar bedrijfsnetwerk is cruciaal. Voor je collega’s, de processen én de productie. Als het uitvalt, ligt alles stil. Gelukkig komt dat zelden voor. Maar wat wéét je eigenlijk over je netwerk? Waar zitten de zwakke punten? En hoe kun je jouw netwerk optimaal laten presteren? Met Extreme XMC heb je een compleet overzicht en volledige controle. Zodat alles en iedereen op volle toeren kan blijven draaien.

Migratie

Veel van jouw huidige applicaties, waaronder RFgen, Telnet, RDP en webapplicaties, kunnen gewoon mee naar nieuwe apparaten en het nieuwe Android platform. Hier helpen wij je bij.

Meer weten of advies?

Stel hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.