Home Logistiek Nieuws en blogs Windows mobile en Windows CE gaan end of support
Stap over op Android

Windows Mobile stopt

Logistiek tag corner

Windows Mobile was jarenlang dé standaard voor mobiele apparatuur. Inmiddels is Android het voornaamste platform voor nieuwe mobiele apparatuur, ook voor bedrijven. Daarom wordt Windows Mobile binnenkort niet meer ondersteund. Dat betekent dat je sommige apparatuur niet meer kunt kopen, (laten) repareren of updaten. Stap daarom over op nieuwe apparatuur met Android.

Einde van Windows Mobile

De tijd is gekomen om langzaam afstand te doen van je Windows Mobile apparaten. Dat klinkt misschien heftig, maar Android is de keuze van de toekomst. Windows Mobile werkte goed voor traditionele “rugged enterprise” mobiele apparaten, zoals handheld computers, vehicle computers en PDA’s. Maar Windows Mobile is minder geschikt voor moderne touchscreen devices, en wordt door Microsoft daarom niet meer doorontwikkeld. Fabrikanten kiezen tegenwoordig voor Android op hun nieuwe computers en faseren de ondersteuning op hun oude computers met Windows Mobile langzaam uit.

Dat betekent dat je jouw huidige apparatuur op termijn niet meer kunt kopen, (laten) repareren of updaten. Vervelend als je het aantal apparaten wilt uitbreiden, een apparaat wilt vervangen, of als er nieuwe veiligheidslekken worden ontdekt.

Android voor bedrijven

Android is een modern besturingssysteem en is zeer geschikt voor grote touchscreens. Het is volop in ontwikkeling en biedt ondersteuning voor augmented reality en sensoren die rotatie, licht, versnelling en locatie meten. Bovendien heeft Android juist die zaken waardoor Windows altijd de betere keus was, inmiddels goed op orde. Android is volwassen geworden. Niet alleen in de snel veranderende consumentenmarkt, maar ook in de B2B-markt.

Bedrijven stellen andere eisen dan consumenten op het gebied van levensduur, compatibiliteit, beveiliging en beheer. Android doet hierin niet meer onder voor Windows Mobile. Android OS en applicaties ontvangen regelmatig en voor langere tijd veiligheidsupdates en nieuwe functionaliteit. Fabrikanten als Zebra en Honeywell verlengen de totale levenscyclus tot soms wel vijf jaar of meer. Daarnaast bieden ze tools om al je apparaten op afstand te beheren.

Migratie naar Android

Je bestaande Windows Mobile applicaties, zoals je WMS en ERP, zijn waarschijnlijk al beschikbaar in een Android versie. Heb je vragen over de overstap, of heb je hier hulp bij nodig? Wij adviseren en begeleiden je graag.

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.