Home Maintenance Klantverhalen DOW brengt onderhoud duizenden gasdetectiesystemen al meer dan twintig jaar bij Actemium onder

DOW brengt onderhoud duizenden gasdetectiesystemen al meer dan twintig jaar bij Actemium onder

Soms is kennis zo specialistisch dat je die amper kunt delen. DOW in Terneuzen maakt daarom al ruim twintig jaar dankbaar gebruik van de expertise van Actemium op het gebied van gasdetectiesystemen. Zeven Actemium medewerkers hebben een vaste werkplek op het grote DOW-terrein. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de duizenden gasdetectiesystemen van het chemische bedrijf.

“Wat betreft het onderhoud van onze gasdetectiesystemen hebben we blind vertrouwen in Actemium”, stelt Adri van den Bosch van DOW. “Dat vertrouwen is met de jaren gegroeid. Het gaat hier wel om de veiligheid van ons complete fabrieksterrein en dus willen we op een ervaren partij kunnen leunen. Wij laten ons op dit gebied graag ontzorgen, zodat wij ons kunnen richten op onze business.”

Actemium helpt veiligheid te waarborgen

DOW is een chemisch bedrijf dat gebruik maakt van innovatie, wetenschap en technologie en wereldwijd een breed scala van producten en diensten aanbiedt. In Terneuzen werken dagelijks 2000 man en 700 aannemers in 23 fabrieken. “Om de veiligheid te waarborgen, zijn op het hele terrein duizenden gasdetectiesystemen werkzaam. Het gaat om kleine mobiele systemen die zo groot zijn als een mobiele telefoon tot aan grote vaste units.”

Voor een goed onderhoud van gasdetectiesystemen bestaat geen opleiding. Dat moet je in de praktijk leren. “Wij werken al twintig jaar met Actemium samen. Voor ons als opdrachtgever is het mooi om te zien hoe de specialisten van Actemium zich blijven ontwikkelen. Ze zijn constant bezig om nog beter te worden in hun werk, om overal kennis te vergaren en die kennis voor DOW in te zetten. Ze dragen hun basiskennis ook over op onze monteurs, zodat zij weten hoe ze de systemen moeten bedienen.”

Blijven ontwikkelen

Een mooie ontwikkeling is ook gaande op het gebied van rapportage en statistiek. “Actemium verzorgt voor ons ook de on-line analysesystemen. Hiervoor zijn uitstekende registratie- en rapportagestatistieken ontwikkeld. We zijn nu aan het onderzoeken of deze systemen ook een meerwaarde op kunnen leveren voor de analyses van onze gasdetectiesystemen.”

Neem contact op met een van de experts uit jouw regio voor meer informatie over onze analyser oplossingen.
Jordy Walraven
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 30 80 82
Michiel Kaelen
Deputy Perimeter Director - Zwolle/Veendam
[javascript protected email address]