Elektronicamodules: van idee naar product
PCB Assemblage

PCB assemblage: een onmisbare schakel in elektronica

PCB assemblage is een onmisbare schakel in elektronica. Printplaten vormen namelijk de basis van bijna elk elektronisch systeem. Voor het ontwerpen en bouwen van die printplaten zoekt u daarom een partner met de juiste kennis en voldoende ervaring.

U bent voor PCB assemblage bij Actemium aan het juiste adres. Of het nu gaat om geautomatiseerde SMD assemblage, of om het handmatig plaatsen van conventionele componenten. Wij kunnen voor u elke printplaat assembleren. Daarvoor hebben we een aparte afdeling met gespecialiseerde medewerkers en hoogwaardige apparatuur.

PCB assemblage begint met de juiste componenten

Vanuit een nieuw ontwerp stellen we een bill of material list (ofwel BOM-lijst) op. Die gebruiken we als basis voor uw bestelling. Levert u liever zelf een tekeningenpakket aan? Dan gaan we daarmee aan de slag. Onze inkoopafdeling koopt de noodzakelijke componenten wereldwijd voor u in. En dan zoeken we voor u natuurlijk de beste prijs-/leadtime-verhouding en bestellen we op regelniveau.

Actemium heeft voor u de keuze uit een breed scala aan geselecteerde leveranciers. Dat is handig wanneer bijvoorbeeld bepaalde componenten niet meer leverbaar zijn. In dat geval kunnen we u al in een vroeg stadium eventuele alternatieven voorstellen. Ook hoort u van ons wanneer sprake is van een zogenaamde last time buy van bepaalde componenten. U weet bij ons dus altijd waar u aan toe bent!

Handmatige of automatische SMD assemblage

Zodra we al het materiaal voor uw project in huis hebben starten we met de productie. Afhankelijk van het type project kan dit handmatige productie zijn. Maar ook het automatisch plaatsten van SMD componenten behoort tot de mogelijkheden.

Bij automatische plaatsing brengen we eerst de soldeerpasta aan op de PCB; het zogenaamde screenen. Daarna plaatsen we de PCB in onze pick & place-machine. Deze machine plaatst de SMD componenten vervolgens geheel automatisch.

Ook solderen doen wij op maat

Nadat de volledige printplaat is bestückt, solderen we deze met onze vapour phasing-machine of met de reflow oven. Wij voeren de productieprocessen standaard loodvrij volgens de RoHs-richtlijnen uit. Eventueel zijn loodhoudende processen volgens MIL-specificaties mogelijk. Ook golfsolderen voor through-hole componenten is voor onze specialisten geen probleem.

Na productie controleren wij de geassembleerde printplaat grondig visueel. We testen de PCBA ook functioneel en voorzien hem eventueel van embedded software.

Unieke combinatie van elektronica en paneelbouw

Bij Actemium in Veghel werken specialisten op het gebied van elektronica en paneelbouw samen onder één dak. Hierdoor kunnen wij ook PCBA’s voor u inbouwen in behuizingen of units. Al dan niet met bijbehorende kabelsets. Dat levert u niet alleen tijdwinst op, maar ook minder handlingkosten!

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over
PCB assemblage
Niels van Zon
Business-unit Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 05 15 87
Stijn Martens
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 84 69
Frans Smulders
Cliënt Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 29 59 63 79
Voor vragen kunt u ook gebruik maken van het contactformulier