Focus op machineveiligheid verbetert meteen uw productiecijfers

Machine Safety

Machineveiligheid is een wezenlijk onderdeel van uw productievloer. En niet alleen omdat het een verplichting is. Een integrale veiligheidsbenadering heeft ook een positief effect op OEE en vermindert de ongeplande downtime. Kortom: wie vanuit een breed perspectief en praktisch machineveiligheid omarmt, voldoet aan de wetgeving én is meteen bezig om op een zeer verantwoorde manier het productieproces te optimaliseren.

Wat is precies uw vraag?

Wilt u op basis van een RI&E van een onveilige situatie een veilige maken? Wit u de status van veiligheid van het bestaande machinepark in kaart brengen? Komt er een nieuwe productielijn en wilt u veiligheid slim en effectief borgen? Wilt u aantonen dat uw werkplek veilig is? Vanuit onze jarenlange ervaring zijn we uitstekend in staat om vanuit een breed perspectief machineveiligheid te garanderen en u hierin te ondersteunen.

Wat houdt machineveiligheid in? 

Machines moeten veilig zijn, zowel elektrisch mechanisch, maar ook qua werkprocedures. Deze veiligheid moet tijdens dagelijks gebruik en onderhoud gewaarborgd zijn. Maar zelfs als u machineveiligheid en CE-markering binnen het proces verankerd heeft, bent u er niet. Uiteindelijk kunnen individuele machines aan elkaar worden gekoppeld, een zogenaamd ‘samenstel van machines’. Het is belangrijk dat de veiligheid dan nog steeds intact is. Als system integrator zijn we als geen ander in staat om uw machineveiligheid tot in detail te borgen.

Dankbaar thema om in te investeren

Onze overtuiging? Machineveiligheid en productiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het ook zo’n dankbaar thema voor u om mee aan de slag te gaan. Machines zijn de spil van uw productieproces. Door machines en productieprocessen veilig in te richten, investeert u in een optimaal productieproces. Onze core business is het verbeteren van uw industriële prestaties. Met ons haalt u een partner in huis die in staat is om integrale veiligheidsoplossingen te implementeren, met betere productiecijfers als welkome neveneffect. 

Wilt u meer weten over machineveiligheid? Of heeft u vragen over industriële veiligheid? Neem voor meer informatie contact op met:

Peter Bos
Client Manager -
[javascript protected email address]
+31 88 831 8849
+31 6 53996097