Procesveiligheid staat gelijk aan bestaansrecht

Process Safety

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, kunnen zich geen ongeval permitteren. De overheid kijkt met argusogen toe en geeft aan waar het veiliger moet. Hoe procesveiligheid vervolgens geborgd wordt, is uw probleem. Dat probleem nemen we graag van u over. We kijken tijdens de gehele levenscyclus waar procesmatig de risico’s zitten en hoe we ze kunnen beheersen. Met de strengste Europese richtlijnen als norm.  

Meer dan alleen voldoen aan BRZO

Wordt er met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen gewerkt, dan valt u onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen. Maar hoe zorgt u nu dat uw industriële omgeving aan dat besluit voldoet? Actemium regelt al vele jaren de procesveiligheid voor grote bedrijven binnen de chemie, olie en gas. Hierbij is vergaande kennis van procesveiligheid één. De uitdagingen van industriële omgevingen kennen, is minstens zo belangrijk.

Wat houdt procesveiligheid in?

Procesveiligheid is een complexe aangelegenheid. Industriële processen grijpen immers in elkaar samen. Ze staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Wil procesveiligheid gegarandeerd worden, dan zullen alle variabelen moeten worden meegenomen. Het is de enige manier om de betrouwbaarheid en dus veiligheid van processen en omgevingen te borgen. Omdat we van huis uit veilige productieomgevingen ontwikkelen, bouwen en onderhouden, is het voor ons heel gemakkelijk om (bijvoorbeeld) vanuit overheidseisen uw processen veilig in te richten.

Veilig én beter presterend

Zware ongevallen door in een productieomgeving onzorgvuldig te zijn, zijn simpelweg niet meer van deze tijd. Goed om te beseffen: door Actemium in te schakelen wordt niet alleen in procesveiligheid geïnvesteerd. Naast dat we veilige productieomgevingen opleveren, hebben we de kennis en technieken in huis om ook uw industriële prestaties te verbeteren.

Wilt u meer weten over process safety? Of heeft u vragen over industrial safety?
Neem voor meer informatie contact op met:

Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 83 18 999
+31 (0)6 54 38 48 62