MOMS: als u operationeel wilt excelleren

MOMS

De concurrentiestrijd is groot en dus is belangrijk om op het juiste moment de juiste bedrijfsbeslissingen te nemen. De slimste keuzes worden gemaakt op basis van nauwkeurige cijfers, inzichten en interpretaties. En dit is precies waar MOMS (vaak in een adem genoemd met MES) in uitblinkt en ondersteunt. Wie operationeel wil excelleren, kiest voor MOMS. Vanaf nu stuurt u proactief op kwaliteit en efficiëntie.

Van data naar inzicht

Er komt ongetwijfeld veel bedrijfsdata op u af. Via SCADA is er bijvoorbeeld inzicht in real-time productiecijfers. Maand- en jaarcijfers zijn weer via ERP paraat. Maar wat heeft u aan deze bedrijfsdata als er geen context is? Dit is precies waar MOMS het verschil maakt. Door specifieke bedrijfsdata te koppelen, gaat er een nieuwe informatieve wereld voor u open. Een wereld waarin er alle ruimte is voor vooruitgang. 

Op weg naar meer bedrijfszekerheid

MOMS is de ultieme dirigent van informatie. Het systeem koppelt alle bedrijfsdata aan elkaar en werkt volledig geïntegreerd met bestaande ERP, PLM en machines. Zo komt er diepgaand inzicht in uw productieprocessen. Dat inzicht geeft vertrouwen. Dat vertrouwen is weer nodig om bedrijfsmatig de juiste keuzen te maken. Kortom: de functionaliteiten die MOMS kan bieden, helpen om meer bedrijfszekerheid in te bouwen.

Inzicht in OEE, orders volgen of digitaliseren?

MOMS is veelomvattend. Of het nu gaat om het meten van de Overall Equipment Effectiveness (OEE), het volgen van orders, het werkelijk zichtbaar maken van uw productie, het digitaliseren van werkinstructies of gegevens voor productontwikkeling. Via MOMS heeft u een oplossing in huis om continu de productieprocessen aan te scherpen en te verbeteren.  

Stevige grip op processen

MOMS zorgt in feite voor een goede integratie van informatie. Hierdoor is het mogelijk om grote informatiestromen vanuit verschillende invalshoeken te doorgronden. Dit leidt tot aangesloten en multidisciplinaire oplossingen om in de toekomst steeds efficiënter en meer betrouwbaar te produceren.

Nieuwsgierig naar het positieve effect van MOMS op uw processen?
We vertellen u graag meer over het traject en begeleiden u van businesscase tot implementatie. Onze aanpak is gebaseerd op ISA-95.

 

Neem voor meer informatie contact op met
Stephan Verhofstadt
Lead Consultant - Actemium Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0) 88 83 18 879
+31 (0)6 40 48 65 66
Of bekijk onze MOMS pagina voor meer informatie over dit onderwerp

Actemium is een van de wereldwijd toonaangevende bedrijven die MES/MOMS-oplossingen leveren.

We combineren onze erkende, professionele expertise met onze gesegmenteerde aanpak en het netwerkeffect om efficiënte en creatieve oplossingen te produceren die specifiek zijn voor elke klant.