Home Thema’s Virtual Reality
Virtual Reality als serieuze tool om uw industriële prestaties te verbeteren

Virtual Reality

Virtual Reality is zeker geen speelgoed. Het is een serieuze tool die helpt om uw industriële prestaties te verbeteren. Bijvoorbeeld tijdens het ontwerpproces van installaties, maar ook om het veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Wat ons betreft is de virtuele wereld een krachtige manier om op meerdere vlakken waardevolle output binnen industriële omgevingen te realiseren. 

Problemen in ontwerpfase al getackeld

Virtual Reality creëert omgevingen die in het echte leven nog niet of moeilijk te bezoeken zijn. Of die als kopie gebruikt kunnen worden om fouten te maken zonder dat installaties uitvallen. Dit biedt uitkomst. Zo werd niet lang geleden tijdens de ontwerpfase nog met tekeningen gewerkt. Doordat we nu een Virtual Reality-model als gespreksonderwerp gebruiken, krijgt u al meteen gevoel bij het project. Bottlenecks worden veel eerder ervaren, met kostenbesparing als directe resultaat.

Het nieuwe veiligheidsdenken

Virtual Reality is niet alleen ideaal als het aankomt op (design) efficiency. Veiligheid is een ander belangrijk thema waar via Virtual Reality grote vooruitgang geboekt wordt. Het veiligheidsbewustzijn krijgt een compleet nieuwe dimensie. Door een VR-bril op te zetten, ervaren uw medewerkers direct wat het is om een incident mee te maken door een verkeerde keuze en/of handeling.

Concrete VR-oplossingen

Binnen Actemium is het menens om industriële omgevingen interessante Virtual Reality-toepassingen te bieden. Zo zijn Virtual Reality-tekeningen in de ontwerpfase al standaard. Ook is inmiddels al een flink aantal veiligheidstrainingen ontwikkeld: elektrotechniek, hoogspanningstechniek, verkeer, instrumentatie en werken op hoogte. We investeren volop in Virtual Reality en dus komen er in de toekomst alleen maar meer praktische tools en oplossingen.

In een keer goed

Virtual Reality is van enorme waarde binnen de industrie. Dat heeft alles te maken met uw behoefte om zaken in een keer veilig, goed en efficiënt te doen. Doordat we van meet af aan echte ervaringen naar de werkvloer en tekentafel brengen, zijn we efficiënter dan ooit bij het inrichten van uw industriële omgeving.

Virtual Reality is flink in beweging. Nieuwsgierig hoe we het binnen uw omgeving in kunnen zetten? Neem voor meer informatie contact op met:

Tjaart Kampijon
Business Unit Manager - Veendam
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 76 74 80
Rinus van den Driest
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+ 31 (0) 88 83 19 659