Food

Voor de meest kwalitatieve productiezekerheid

Hoe zou het zijn om je ‘eigen’ allround partner te hebben die jou adviseert? Over slimme manieren om de productiecapaciteit te vergroten en besparingen te optimaliseren? Die de design engineering uitwerkt van een gerichte projectscope?  En waarbij de oplossingen op een hoog niveau geïmplementeerd worden?

Als voedingsmiddelenproducent staat productiezekerheid altijd centraal. Maar de circulaire economie vraagt ook om:

  • de juiste prijs – kwaliteit combinatie
  • duurzaamheid en
  • (energie) efficiency.

Allemaal thema’s waarvan wordt verwacht dat deze worden meegenomen in de bedrijfsdoelstellingen. 

Voedselomgevingen inrichten

Als voedingsmiddelenproducent wil je de zekerheid dat je producten veilig en tijdig in de schappen liggen. Dat kan alleen als je industriële omgeving tot in perfectie voedselveilig is ontworpen, ingericht en wordt onderhouden. Intelligente automatiseringsoplossingen bieden perspectief: waar loopt het goed en waar kan het beter op de gebieden: industriële automatisering, business continuïteit, betere traceerbaarheid, cyber security, energie-efficiëntie, resource efficiency of voedselveiligheid. 

Proceskennis in de voedselindustrie

Indampen, roeren, drogen, pasteuriseren, emulgeren, mengen, verhitten en verpakken, om er een paar te noemen, zijn specifieke processen in de voedselindustrie. Naast kennis van deze genoemde processen is eveneens kennis nodig van de belangrijkste wet- en regelgeving en de industriële veiligheid die rondom deze processen spelen.

Samen met Actemium

Actemium is groot geworden binnen de voedingsmiddelenindustrie. We hebben decennialange ervaring in het optimaliseren en beheren van productieomgevingen bij bekende voedselproducenten.

Een lange termijn partner en altijd kunnen rekenen op één aanspreekpunt! Enthousiasme, een enorme drive en kennis van hooggekwalificeerde mensen bieden de basis van een duurzame samenwerking.

Onze werkwijze? We kijken altijd met een kritisch oog naar de productieprocessen, omdat het ons als techneuten om de details gaat. In onze beleving kunnen processen altijd beter. Vandaar dat het zo belangrijk is om elkaar door en door te kennen. Via partnerships zijn we een verlengstuk van én voor je organisatie. Samen realiseren we constante vooruitgang.

Als het jou bezighoudt, dan houdt het ons bezig

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen binnen je markt? En hoe kunnen we daar met elkaar adequaat op inspelen? Dit zijn vragen die we onszelf voortdurend stellen. De bewegingen in de foodsector vertalen we samen met onze klanten naar plannen, processen en techniek. Dit doen we binnen de volledige keten van industriële installaties; van advies en engineering tot inbedrijfstelling en onderhoud ookwel de Lifecycle: advies, engineering, bouwen en onderhouden.

Lees meer over onze expertisegebieden

Bewezen partner

Lees over de ervaringen van foodbedrijven, hoe zij het ervaren om met ons samen te werken.

Dit is waar de industrie om vraagt en wat wij bieden:

  • advies,
  • engineering,
  • paneelbouw,
    installatie,
  • serviceovereenkomst
  • óf een totaaloplossing.

We bouwen een relatie met je op en gaan altijd voor de lange termijn.

Nieuwsgierig naar specifieke oplossingen binnen je productieomgeving?
Neem contact met ons op via het onderstaande formulier
of bel met één van onze vestigingen