Home Segmenten Food Industriële Automatisering
Food

Industriële Automatisering

Wilt u in beeld krijgen waar uw fabrieksautomatisering over tien jaar staat? Of wilt u wellicht een papierloze plant? Is het tijd om over te stappen naar nieuwe technologie of een ander besturingssysteem? En hoe pakt u dat aan? Actemium denkt en doet mee. We bieden advisering over een aanpak en schrijven de eventuele specificaties.

Automatisering verbindt

Bij het realiseren van een project zorgen we ervoor dat alles ‘waar maar een snoer aan zit’ ook daadwerkelijk met elkaar in verbinding staat. En als ervaren software engineers weten we vanzelfsprekend alles van PLC, SCADA, DCS en de volledige MES-laag, tot en met de interfacing met uw ERP-systeem. U kunt de volledige automatisering aan ons overlaten. Bovendien nemen we, als u dat wilt, na het project het volledige onderhoud voor onze rekening.

Installatietechniek

Actemium implementeert en optimaliseert elektrotechnische en besturingsinstallaties, inclusief alle bekabeling en onderdelen. We kennen alle ins en outs van installatietechniek. Daarnaast verzorgen we de service en het onderhoud. We zorgen ervoor dat alle techniek werkt, en vooral dat het blijft werken. Alles draait om betrouwbaarheid, zodat uw productieproces geen haperingen kent.

Elektro en Instrumentatie

Vanuit het hele land bedienen we onze klanten met alles wat met installatietechniek te maken heeft. We implementeren niet alleen, maar zorgen ook voor een back-up bij eerste- en tweedelijns storingen. We zijn gemachtigd om NEN3140-inspecties uit te voeren en in het kader van explosieveiligheid zijn we ATEX-gecertificeerd. Bovendien kunnen we het volledige Commissioning- en Validatieproces oppakken. Op het gebied van hygiëne werken we volgens de HACCP-normering.

Piping en Mechanical

De process engineers, mechanical engineers en lay-out engineers van Actemium verzorgen de volledige totstandkoming van procesinstallaties; de installatie van het piping-gedeelte gebeurt samen  met gespecialiseerde partners.

Energie en Distributie

Samen met onze collega’s van Omexom – onderdeel van de Vinci-groep – pakken we de volledige engineering en implementatie van de energievoorziening op. Vanaf inkoopstation tot en met voedingspaneel. Onderscheidend daarbij is, dat we de kennis en expertise in huis hebben en ook gemachtigd zijn voor werkzaamheden aan hoogspanningsinstallaties.

HVAC (heating, ventilation, airconditioning)
Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het procesgedeelte. Ook voor de volledige verzorging van de gebouwgebonden installaties in uw fabriek – zoals voor de lucht- en ventilatievoorziening – kunt u bij ons terecht. We bieden daarvoor een breed scala aan service, onderhoud en faciliteiten, waarmee we complete fabrieken kunnen voorzien.

Installatietechniek bevat ook paneelbouw

Binnen Actemium richten zich twee vestigingen op paneelbouw. Panelen voor voedingsvoorzieningen voor machines/installaties en panelen voor besturingskasten – voor de aansturing, meting en regeling van actuatoren en sensoren. We ontwerpen specialistische panelen en kunnen ook de productie verzorgen van omvangrijkere series. En we zorgen ervoor dat de kasten – zeker als ze in een procesruimte staan – voldoen aan de hygiënenormen van de voedingsindustrie.

Nieuwsgierig naar specifieke oplossingen binnen uw productieomgeving?
Neem contact met ons op via het onderstaande formulier
of bel met één van onze vestigingen