Home Solutions & Services Logistiek Oplossingen Warehouse management Actemium WMS: Een oplossing op maat die met je meegroeit!
Een oplossing op maat die met je meegroeit!

Actemium WMS (Warehouse Management System)

Hoe houd je overzicht in een logistieke wereld die steeds complexer wordt? Hoe bied je je klanten de service die ze van je verwachten, terwijl jouw kosten stijgen en goed personeel schaars is? Het Actemium Warehouse Management System helpt de medewerkers in jouw magazijn om efficiënt, papierloos en foutloos te werken. Door periodieke updates en uitbreidingen van de standaard kern ben je met het Actemium WMS altijd up-to-date en klaar voor de toekomst. Een oplossing op maat die met je meegroeit.

Warehouse Management: een steeds complexere uitdaging

Een magazijn runnen wordt steeds uitdagender. De wereld van de logistiek is dynamisch en verandert continu – en meestal wordt het er niet makkelijker op. Leveranciers verwachten veel flexibiliteit. Klanten stellen steeds hogere eisen, op het gebied van levertijd, retourafhandeling en prijs. Goed personeel is schaars, en lonen blijven stijgen. Net als de kosten voor magazijnruimte. Allemaal factoren die je dwingen om zo efficiënt mogelijk te werken, en zo min mogelijk fouten te maken. Een goed Warehouse Management System (WMS) helpt je daarbij.

Actemium WMS: de regisseur in jouw magazijn

Het Actemium Warehouse Management Systeem regelt de inslag en opslag van goederen in jouw magazijn. Je hebt altijd real-time inzicht in inkomende goederen en opslaglocaties, inclusief de exacte locatie, logistieke eenheden met inhoud (pallets, bigbags, dozen), artikeleigenschappen (afmetingen, gewichten, omloopsnelheid, stapelbaarheid, houdbaarheid) en eenheden (stuks, dozen, kratten).

Het systeem zorgt daarnaast voor de intelligente aansturing van je orderpickproces. Denk daarbij aan het stellen van prioriteiten, het slim combineren van orders, en het selecteren van de juiste orderpickstrategie. 

Met het Actemium WMS kijk je verder dan de laaddocks van je magazijn. Via de functionaliteiten voor digitale afleverregistratie werken ook jouw chauffeurs rechtstreeks in het WMS. Ook op het gebied van aflevering heb je dus real-time inzicht en stuur je nog makkelijker bij.

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

De voordelen van een WMS

Met het Actemium Warehouse Management Systeem heb je meer controle en stuur je je operatie beter. Je richt je magazijnruimte efficiënter in, bijvoorbeeld op basis van de omloopsnelheid van goederen. Je hebt meer inzicht in het verloop van je voorraad op basis van actuele informatie over inkomende en uitgaande goederen. En ook na levering weet je precies welke klanten goederen ontvingen uit welke partij, door inzicht in de serienummers. Deze volledige traceerbaarheid helpt je bijvoorbeeld bij klachtafhandeling en kwaliteitsborging.

Door de intelligente aansturing van het orderpickproces verhoog je de efficiëntie van je orderpickers, en verklein je de kans op fouten. Bovendien heb je minder administratie, omdat je volledig papierloos kunt werken.

Moderne architectuur: standaard softwarekern met flexibele schil

Met het Actemium WMS krijg je het beste van twee werelden: een standaard softwarekern, met daarbovenop een flexibele schil die we voor je op maat kunnen maken. De standaardkern is in veel gevallen voldoende, soms na een klein aantal lichte aanpassingen in de processen. Het grote voordeel hiervan is dat Actemium geen extra software hoeft te ontwikkelen. Dit zorgt voor een korte doorlooptijd en lage risico’s bij de implementatie. Bovendien wordt jouw WMS makkelijk voorzien van de laatste software-updates, waardoor het meegroeit met de laatste ontwikkelingen.

Vraagt jouw operatie toch om een oplossing op maat, dan houden we deze toevoegingen in de architectuur strikt gescheiden van de softwarekern. Ook in deze situatie kan de kern altijd worden geüpdatet naar de nieuwste versie. Zo blijf je profiteren van de laatste ontwikkelingen in de Actemium WMS software.

Actemium WMS draait op de server van jouw keuze: in eigen huis, in je eigen datacenter, of volledig vanuit de cloud.

Standaard specifieke functionaliteiten

Het Actemium WMS komt het best tot zijn recht in logistieke operaties van bedrijven met eigen voorraad, bijvoorbeeld groothandels of webshops. Of in organisaties met een productieproces of een value added logistics proces, waarin het draait om ompakken, verpakken en het doen van klantspecifieke aanpassingen aan bestaande goederen.

Vraagt jouw business om specifieke functionaliteiten? Actemium WMS is er klaar voor. Bijvoorbeeld met standaard functionaliteit voor THT en FIFO sturing, SSCC labeling en volledige traceerbaarheid, om te voldoen aan de hoge eisen in de food-, feed- en drankenbranche. Maar ook met ondersteuning voor rollen en meters wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld stoffen of kabels levert. En met standaard functionaliteit gericht op, serienummerregistratie,  productielogistiek, en zelfs lichte registratie van productiewerkzaamheden.

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Flexibele integraties

Het Actemium WMS is hardware onafhankelijk. Het werkt met (mobiele) computers, scanners en labelprinters van verschillende leveranciers en met alle (mobiele) operating systems, zoals Windows, Android en iOS. Daarnaast ondersteunen we alle verschillende soorten orderpicktechnieken, zoals RF scanning, voice-picking en pick to light. 

Maak je gebruik van werkvloerequipment zoals weegschalen, transportbanden, scanpoorten, plateauliften of paternosterkasten? Dan zijn specifieke aanpassingen vaak onvermijdelijk om optimaal aan te sluiten bij jouw operatie. Dit is met het Actemium WMS geen probleem. De koppeling van het Actemium WMS is hardware-onafhankelijk.

We bieden ook standaard integraties met externe software pakketten, zoals de verzendsoftware van Transsmart of de “Digital Twin” van ons zusje Axians.  In deze digitale tweelingbroer van jouw magazijn analyseer en voorspel je de processen in jouw magazijn. Je bedenkt én simuleert slimme optimalisaties die je met 1 klik doorvoert in het WMS. Zoals bijvoorbeeld de volgorde en looproutes van alle orders die vandaag moeten worden gepickt.

Standaard koppelingen met ERP-systemen

Het Actemium WMS wordt via standaard gecertificeerde koppelingen geïntegreerd met de grote ERP systemen en met ERP pakketten van leveranciers met wie we intensief samenwerken, zoals:

  • SAP en SAP Business One
  • Oracle EBS en JD Edwards
  • Microsoft Dynamics Business Central 365
  • Afas Profit
  • Kerridge Wholesale (voorheen UNIT4)
  • Din Dranken en Din Food van DIN Solutions

Maak je gebruik van een ander pakket? Geen probleem! We bieden interfaces op maat via XML bestandsuitwisseling, webservices, API’s of zelf een directe verwerking in de user interface van jouw pakket door middel screenscraping. Ook ondersteunen wij Enterprise service bus integratieplatformen, zoals Biztalk, SAP PI of Ibolt.

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.