Home Logistiek Klantverhalen Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM
"Meer orders met hetzelfde aantal medewerkers"

Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM

Beverage tag corner Logistiek tag corner

De Klok Dranken heeft de magazijnefficiency verhoogd en de foutkans verkleind met een voicepicking-oplossing gekoppeld aan SAP EWM, de WMS module van SAP. “Dankzij een vergaande integratie van voicepicking met SAP, kunnen wij met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer orders verwerken”, zegt Dennis Meurs, distributiemanager in Groenlo. “Verder is de foutkans nog kleiner geworden en zijn flexwerkers sneller inzetbaar.”

Digitalisering orderpicken

De Klok Dranken is met een breed en diep assortiment een succesvol groeiende groothandel in dranken voor horecagelegenheden. “Wij leveren zowel aan cafés, restaurants en kantines van sportverenigingen, als landelijke bioscoop- en hotelketens”, vertelt Meurs. “Daarbij zijn leverbetrouwbaarheid en snelheid belangrijke toegevoegde waarden. Klanten die tot vijf uur ‘s middags bij één van onze vijf vestigingen bestellen, leveren wij de volgende dag. Omdat het productassortiment de afgelopen jaren is verdubbeld naar bijna 5.000 artikelen, kregen wij behoefte aan digitalisering van het orderpicken. Die behoefte hebben wij op advies van Actemium ingevuld met voicepicking. Via ‘voice’ praten de magazijnmedewerkers met SAP en krijgen ze instructies via spraakdialogen op hun headset. Vervolgens vertellen ze welke acties zijn uitgevoerd.”

Leverbetrouwbaarheid en snelheid belangrijk voor succes.


We willen handenvrij werken en focus hebben op de producten.

Snel handsfree werken

De magazijnmedewerkers van De Klok Dranken verzamelen kratten en fusten met drank. Daarbij is het belangrijk met de handenvrij te kunnen werken en focus te hebben op de te picken producten. “Het magazijn in Groenlo heeft ook een voorraadfunctie voor de andere vestigingen, waardoor hier meerdere typen orderstromen door elkaar worden verwerkt”, vervolgt Meurs. “Samen met Harry Smits, de logistiek manager voor alle vestigingen, ben ik op zoek gegaan naar de beste oplossing om met een hoge betrouwbaarheid snel handsfree te kunnen werken. Omdat wij al enige tijd in gesprek waren met Actemium en zowel enkele workshops in Zevenaar als een klantbezoek de aanwezige logistieke kennis en ervaring bevestigden, zijn wij met hen in zee gegaan.”

Vergaande SAP-integratie voor data-integriteit

De Klok Dranken is een dochteronderneming van Grolsch, die weer deel uitmaakt van het Japanse drankenconcern Asahi Group Holdings. “Vanuit Asahi is het beleid zoveel mogelijk met SAP te digitaliseren en te automatiseren”, licht Meurs toe. “Daarom was een vergaande SAP-integratie een belangrijk selectiecriterium voor onze voicepicking-oplossing. Daarmee garandeer je de data-integriteit en ontstaat er een realtime inzicht in de orderverwerking en alle voorraadposities. Verder minimaliseren wij daarmee de kans op het maken van fouten. Actemium heeft samen met onze ERP-leverancier Quinso een realtime SAP EWM-integratie gerealiseerd, via de standaard Honeywell Vocollect-software VoiceDirect ERP (VDERP) for SAP .”


Ons beleid is om te standaardiseren. Daarom is vergaande SAP-integratie belangrijk.


We halen nu met flexwerkers een leverbetrouwbaarheid van ruim 99%, zónder arbeidsintensieve controles!

Efficiency, leverbetrouwbaarheid en schaalbaarheid

“Wij zijn in Deventer begonnen met een gefaseerde landelijke implementatie en in Groenlo geëindigd, omdat hier ook deelorders voor alle andere vestigingen worden verwerkt”, aldus Meurs. “De belangrijkste voordelen van onze magazijndigitalisering zijn de hogere efficiency, een leverbetrouwbaarheid van ruim 99% en het sneller kunnen opschalen met flexwerkers. De leverbetrouwbaarheid was voorheen al 99%, maar nog gebaseerd op handmatige controles. Nu zijn alle klantorders beter te traceren en kunnen wij beschikbare data sneller analyseren. Tenslotte is de voicepicking-oplossing zo gebruiksvriendelijk dat nieuwe flexwerkers al binnen een half uur operationeel zijn om orders te gaan verzamelen.”

Projectdetails

Geleverde oplossingen

Honeywell Vocollect VoiceDirect ERP (VDERP) for SAP

Zebra TC8000/TC8300 mobiele computers

Integraties
Directe datacommunicatie naar SAP EWM

Voordelen
Sneller picken
Minder controle werkzaamheden
Kortere inwerktijd

Over De Klok Dranken
De Klok Dranken is een landelijke groothandel voor de horeca. Vanuit regionale vestigingen in Delfgauw, Deventer, Groningen, Groenlo en Helmond levert het bedrijf uit voorraad een breed en diep assortiment van zo’n 5.000 biersoorten, frisdranken, wijnen en gedistilleerde dranken. Het bedrijf is een dochteronderneming van Grolsch.

Ook jouw logistieke proces optimaliseren?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op 31888318100.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.