Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Scannen op afstand, zonder WiFi verbinding? Het kan eindelijk!
Digitaal werken in extern magazijn of op buitenterrein

Scannen op afstand, zonder WiFi verbinding? Het kan eindelijk!

Logistiek tag corner

Digitaal en papierloos werken is ideaal. Altijd real-time inzicht en minder fouten en administratie. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat de mobiele scanners van je medewerkers continu draadloos verbonden zijn met je bedrijfssoftware. Maar een WiFi-netwerk is niet altijd en overal een optie. Denk aan een extern magazijn of een groot buitenterrein. Daar is nu een oplossing voor: lange-afstandsscanners met een simkaart.

Extern magazijn of buitenterrein

Groeit jouw bedrijf sneller dan dat jij je vaste magazijnruimte kunt uitbreiden? Of heb je ieder jaar te maken met grote pieken in de vraag? Dan huur je waarschijnlijk wel eens extra opslagruimte in een tijdelijk, extern magazijn. Om de groei op te vangen, of als extra voorraadbuffer. Vaak is het dan te duur om een volledig dekkend draadloos netwerk te installeren. Je weet bijvoorbeeld niet of je het tijdelijke magazijn lang genoeg gebruikt om je investering terug te verdienen.

Of werk je in een branche waar grote hoeveelheden goederen standaard buiten liggen opgeslagen? En is jouw buitenterrein zo groot dat de kosten van een draadloos netwerk te hoog worden? Ook dan heb je soms geen goede business case voor een draadloos netwerk. Hoe dan verder?

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Scannen op afstand

Als je toch digitaal wilt werken, heb je een handheld nodig die via WWAN (4G/5G) verbindt met je WMS of ERP. Verschillende mobiele computers bieden wel ondersteuning voor 4G of 5G, maar die zijn meestal bedoeld voor verkopers, servicemonteurs of pakketbezorgers. Heftruckchauffeurs die pallets verplaatsen in een tijdelijk magazijn of op een buitenterrein kunnen niet zonder lange-afstandsscanner. En juist díe combinatie van 4G/5G en een lange-afstandsscanner ontbrak tot nu toe in het aanbod van onze gangbare leveranciers.

Best of both worlds

Aan het lange wachten komt nu een eind. Of het nu komt door de aanhoudende marktvraag, of door technologische ontwikkelingen, de eerste lange-afstandsscanners met simkaarten zijn nu op de markt. Zoals de Honeywell CT40 en CT60, beide touch PDA’s met een optionele pistoolgreep. Of de Honeywell EDA61K Handheld Mobile Computer, met pistoolgreep én fysiek toetsenbord.

Zullen andere leveranciers het voorbeeld van Honeywell volgen? Die ontwikkelingen houden we natuurlijk voor je in de gaten. Ben je nu al benieuwd of een van de Honeywell scanners past bij jouw logistieke operatie? Neem dan contact met ons op!

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.