Proces verduurzaming voor nóg betere energieprestaties
Proces Verduurzaming

Energiebesparing is en blijft binnen de industrie een hot item. Snel weten waar je 5 tot 15% extra kunt besparen? Actemium ontwikkelde hiervoor de CO2-reductietool (CRT). Zo ben je op basis van concrete maatregelen gedecideerd op weg naar optimale energieprestaties en een lagere footprint. 

Waar ligt jouw besparingspotentieel?

Energiebesparing is voor industriële klanten altijd interessant. Tegelijkertijd kan het een overweldigend thema zijn, want hoe blijf je de energieprestaties continu aanscherpen? Proces verduurzaming met de CRT geeft inzicht en biedt houvast. Actemium zet alles wat je moet weten helder op een rij. Vooral als je warmte of koude transities hebt en grote hoeveelheden elektriciteit, gas of water gebruikt, ligt duurzame winst voor het oprapen.

Drie stappen, maximaal resultaat

  1. Allereerst vragen we naar de benodigde (historische) energie en productiedata. Ook willen we meer weten over het productieproces. Op basis hiervan hebben we een eerste beeld.
  2. Stap twee is een bezoek aan de fabriek. We praten met de procestechnoloog, SHE-manager en/of energiemanager. Ook lopen we door de fabriek om te kijken waar we nog meer besparingsmogelijkheden zien.
  3. Stap drie is een concreet rapport, dat je binnen twee weken ontvangt. Kortom: je energiemanagement staat nu helder op papier.  
  • Proces efficiëntie: 5 tot 15% duurzame winst! De CO2-reductietool ondersteunt je bij de verduurzaming van je productieproces. Een besparingspotentieel van 5 tot 15 % is reëel; procesefficiëntie is immers ons expertisegebied. Het verminderen van het energieverbruik leidt bovendien tot een lagere footprint.
  • Proces stabiliteit: denk als neveneffect van het gebruik van de CO2-reductietool ook aan meer grip op je onderhoudsstrategie. Het is niet bij de CO2-reductietool inbegrepen, maar we kunnen wel het stroomverbruik van je machines monitoren. Dit doen we via condition based maintenance. Het directe resultaat? Optimale energieprestaties en meer uptime.

“Voor ons is dit de eerste kennismaking met Actemium. We zijn aangenaam verrast door de geleverde service en expertise. De CO2-reductietool leidt tot procesinhoudelijke verbeteringen, maar óók tot een nieuwe mindset wat betreft energieverbruik. Bovendien hebben we nu inzicht in onze quick wins.”

Marc ter weele – operational manager
teknos nederland bv

Op zoek naar een onafhankelijke en ervaren industriële partner voor de optimalisatie en verduurzaming van uw fabriek? Neem voor meer informatie contact op met:
Martin van Hal
Business Unit Manager - Veendam / Zwolle
[javascript protected email address]
+31 (0)6 25 73 45 60
Voor vragen kun je ook gebruik maken van het contactformulier