De route naar ATEX-compliance

Explosion Safety

Simpel als dat: uw industriële omgeving moet voldoen aan de ATEX-wetgeving. Bij Actemium zijn we ervan overtuigd dat ATEX altijd slimmer, vooruitstrevender en kostenefficiënter kan. Het zit in ons DNA om installaties en werkomgevingen veilig en conform geldende regels in te richten. Resultaat? Uw overall veiligheid gaat er met sprongen op vooruit. 

ATEX 114, ATEX 153 en Arbo-besluit

De focus op explosieveiligheid neemt alleen maar toe. Dit heeft een strengere wetgeving tot gevolg, terwijl uw productieomgeving en installaties er niet jonger op worden. Volgens de huidige wetten moet u voldoen aan de Europese richtlijnen ATEX 114 en ATEX 153 en aan het Arbo-besluit. Onze focus is om u op een kostenefficiënte manier ATEX-compliant te laten opereren.

Wat is uw concrete vraag?

Wilt u een explosieveiligheidsdocument of inspectiebeleid opstellen? Wilt u dat we inspecties uitvoeren of uw medewerkers opleiden? Of wilt u graag onze expertise op het gebied van explosieveiligheid inzetten bij het ontwerp, de bouw of het onderhoud van uw productieomgeving? Wat uw vraag ook is, wij zorgen voor betrouwbare en innovatieve oplossingen.

ATEX in versnelling

Onze overtuiging? Al onze oplossingen moeten een bijdrage leveren aan uw overall veiligheid. Zo behoort het bij inspecties niet alleen over de inspecties zelf te gaan, maar ook over het bewustzijn van de geldende regels en de gevaren die komen kijken bij het werken in een ATEX-omgeving. We zetten onze engineeringservaring in om u aan de wetgeving te laten voldoen. Bovendien zijn we inventief. Zo hoeven kostbare machines lang niet altijd vervangen te worden. Daar hebben we ook andere veilige oplossingen voor.

Ruime ervaring in alle sectoren

Onze kracht? We verbeteren de industriële prestaties van productieprocessen. Dat doen we in alle fasen van de levenscyclus. Het engineeren, realiseren en onderhouden van een veilige omgeving heeft altijd de hoogste prioriteit. Explosieveiligheid is dus een thema dat we altijd en overal in meenemen. We hebben in alle branches decennialange ervaring; of het nu om de (petro)chemie of foodsector gaat.

Wilt u meer weten over ATEX-inspectie, -advies en -opleidingen? Of heeft u andere specifieke vragen over explosieveiligheid? Neem voor meer informatie contact op met:

Arnold Boonman
Sr. Client Manager - Goes
[javascript protected email address]
+ 31 (0) 88 83 19 659