Home Logistiek Nieuws en blogs 5 tips voor optimale logistieke processen met Wholesale ERP van Kerridge
Hogere betrouwbaarheid, tegen lagere kosten

5 tips voor optimale logistieke processen met Wholesale ERP van Kerridge

Logistiek tag corner

Met deze tips voor Wholesale ERP van Kerridge realiseer je een hogere betrouwbaarheid van jouw logistieke processen, tegen lagere kosten.

Sneller, betrouwbaarder, flexibeler én goedkoper

De ontwikkelingen in groothandel en distributie gaan snel.

De opkomst van e-commerce heeft een grote impact op supply chains en logistieke processen. Klanten bestellen vaker en later, kleinere hoeveelheden, altijd met spoed. Dat wat niet bevalt sturen ze terug. Online delen ze hun ervaring over levertijden en leverbetrouwbaarheid. Daarnaast zetten transparante prijzen marges onder druk, terwijl de kosten van personeel en transport stijgen.

Om het verschil te blijven maken in jouw markt moet je jouw logistieke processen steeds sneller, betrouwbaarder, flexibeler én goedkoper uitvoeren.

Soms is de oplossing dichtbij. We geven je 5 tips om meer te halen uit jouw logistieke processen in combinatie met jouw Wholesale ERP van Kerridge (voorheen bekend als UNIT4 Agresso Wholesale of Multivers Extended). Functies die je al lang in huis hebt maar misschien nog niet gebruikt.

Tip 1: Registreer waar welke artikelen liggen in jouw magazijn

Registreer in Wholesale op welke locaties de artikelen in jouw magazijn liggen. Hierdoor hoeven jouw medewerkers niet meer te zoeken naar voorraden en kan Wholesale op basis van deze locaties een optimale loopvolgorde berekenen voor het verzamelen van verkooporders.

Tip 2: Verzamel meerdere orders tegelijkertijd

Het combineren en tegelijkertijd verzamelen van meerdere orders heet batch of multi order picking. Je bespaart veel tijd door orders slim te combineren. Zeker wanneer je veel kleine orders uitlevert, bijvoorbeeld voor een webshop.

Tip 3: Verhoog jouw voorraadbetrouwbaarheid

Werk met een gesloten magazijn, waarbij alle ontvangsten, uitgiftes en correcties netjes in Wholesale worden geregistreerd. Tel jouw voorraad regelmatig en zorg er voor dat er geen pakfouten kunnen worden gemaakt (zie tip 4).

Met een sluitende voorraadregistratie:

  • Weet je altijd precies wat je in jouw magazijn hebt liggen.
  • Wek je via jouw webshop of verkoopafdeling de juiste verwachtingen over levertijden
  • Maak je beter gebruik van automatische bestelniveau’s
  • Investeer je minder vermogen in veiligheidsvoorraden
  • Signaleer je tijdig incourante voorraden en voorkom je onnodige afschrijvingen

Tip 4: Voorkom pakfouten

Leg artikelen die erg op elkaar lijken niet naast elkaar in het magazijn en controleer alle orders na het picken handmatig.

Nog beter is om tijdens het picken barcodes op locaties of artikelen te scannen met een mobiele computer (zie tip 5). Zo weet je zeker dat jouw medewerkers de juiste artikelen pakken en worden controlewerkzaamheden voorkomen.

Zo voorkom je foutieve leveringen, ontevreden klanten, voorraadverschillen en hoge kosten voor het verstellen van fouten.

Tip 5: Voorkom overbodige administratieve handelingen

Door een mobiele computer met barcode scanner te koppelen aan Wholesale behoren papieren bonnen tot het verleden.

Het werken met papieren bonnen in jouw magazijn is niet efficiënt. De administratieve lasten voor het printen en in Wholesale verwerken van orderbonnen zijn hoog. Ook worden er typfouten gemaakt en loopt jouw administratie in Wholesale altijd achter op de operatie in jouw magazijn.

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op 31888318100.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.